Hoe vervang ik een Optiplex 745-moederbord

Hoe vervang ik een Optiplex 745-moederbord


Het moederbord in een Dell Optiplex 745-desktopcomputer-systeem kan worden vervangen wanneer een on-board componenten mislukt, of wanneer het moederbord werkt niet meer. Het moederbord is merkgebonden en over het algemeen moet worden vervangen door een oorspronkelijke fabriek deel die overeenkomt met het systeem geval precies, paar aftermarket planken zijn gemaakt om te passen van de behuizing. Er werden vier verschillende modellen van de Optiplex 745 gemaakt door Dell, en die ook bureaublad, -minitower, kleine form factor, ultra min vorm factor edities.

Instructies

1

De computer uitzetten en het netsnoer, video-kabel, luidsprekers, netwerkkabel, muis en toetsenbord (en eventuele andere kabels of apparaten) verbreken met de Optiplex 745.

2

Open de klep van de zaak, dan sluit de alligator clip uiteinde van de Antistatische polsband aan de metalen chassis of aan de grond terminal op een stopcontact. Sluit het andere uiteinde aan beide pols.

3

De belangrijkste voedingskabel verbreken door het moederbord door uitknijpen de kleine clip in het midden van de connector terwijl trekken recht omhoog. De auxiliary power connectors en eventuele data kabels en -voorpaneelaansluitingen verbreken door het moederbord.

4

Verwijder eventuele uitbreidingskaarten door het vrijgeven van de klem dat hen op zijn plaats houdt, of te verwijderen van de enkele schroef die hen aan het chassis hecht, trekken dan de kaart recht omhoog uit de sleuf.

5

Verwijder de haakjes die de optische en hard drives op zijn plaats houden als ze in de weg van het moederbord te verwijderen. Dit zal per systeem verschillen en afhangen van welke stijl van de Optiplex 745 heeft, zoals sommige modellen, zoals de mini tower, niet wellicht dat geen stations verwijderd ter vervanging van het moederbord.

6

Laat het koellichaam clip behouden en voorzichtig loeren de breed kunststof schraper of verlopen creditcard tussen de CPU en het koellichaam te breken van de band die wordt gevormd door de thermische warmte wasbak samengestelde. Verwijder het koellichaam vanaf de bovenkant van de CPU, maar laat de CPU ingevoegd in het moederbord voor het reinigen.

7

Schrapen alle van de oude thermische koellichaam samengestelde uit het koellichaam en de CPU met het breed kunststof schraper of verlopen credit card.

8

Giet een kleine hoeveelheid Isopropyl Alcohol 91 procent op de zachte, pluisvrije doek. Schrob de resterende deposito's van thermische koellichaam samengestelde uit het koellichaam en de bovenkant van de CPU. Wees voorzichtig niet aan te raken het oppervlak van de CPU of koellichaam direct om verontreiniging te vermijden, die tot ongelijke koeling leiden kan.

9

Schik de nieuwe systeemkaart zodanig dat er in dezelfde richting als het oude moederbord, met de havens geconfronteerd met dezelfde richting, om te passen voor de overdracht van de CPU. Trekken de hendel CPU vergrendeling op het nieuwe moederbord.

10

Trekken de hendel CPU vergrendeling op de bestaande systeemkaart, en zachtjes begrijpen de CPU door de randen en trek hem recht omhoog uit de socket, brengen het naar beneden langzaam in de aansluiting op het nieuwe moederbord. Zorg ervoor dat pin 1, zoals aangegeven door een kleine driehoekige markering op de CPU, overeenkomt met de aansluiting, die ook een kleine driehoekige markering heeft. Toestaan dat de chip te laten vallen in de aansluiting onder zijn eigen gewicht en druk vervolgens op down zachtjes op de randen van de CPU. Lagere de vergrendeling hendel.

11

Breng een dunne laag van thermisch koellichaam samengestelde naar de top van de nieuwe CPU en plaats het koellichaam vierkant op de CPU. Vergrendel het koellichaam behoud clip in plaats.

12

Druk naar buiten op en neer op de kleine plastic retentie tabbladen voor de RAM-sleuven op het nieuwe moederbord te bereiden hen voor RAM module installatie.

13

Druk naar buiten op en neer op de kleine plastic retentie-tabbladen die zijn bedrijf het RAM-geheugen in de plaats op het oude moederbord totdat de RAM-modules lichtjes in de aansluitingen stijgen. Pak de RAM-modules door de uiteinden en trek ze rechtop. De RAM-modules rechtstreeks overdragen naar de nieuwe systeemkaart zoals aangegeven door de kleine sleutel inkeping in de module die op één lijn staat met een kleine plastic lipje in de sleuf. Duw de RAM-modules naar beneden in de sleuf met behulp van onderneming, zelfs druk tot de kunststof retentie tabs vastklikken en vergrendelen tegen de uiteinden van de modules.

14

Verwijder alle van de bouten die zijn bedrijf het moederbord in de plaats, dan til voorzichtig aan de rand van het moederbord in de buurt van het voorpaneel. Trek het moederbord naar het voorpaneel licht tot de poorten aan achterzijde duidelijk van de achterste poort bezel zijn en het moederbord uit het Optiplex 745-systeem verwijderen.

15

Poorten aan de achterzijde van het nieuwe moederbord invoegen de achterste poort bezel en duw tegen de achterkant van het doosje voorzichtig totdat alle poorten zijn uitstekende via de bezel, dan lager in het moederbord op de afstandsteun. Zet het moederbord in plaats met behulp van de dezelfde schroeven die het oude moederbord in plaats hielden vast.

16

Installeer uitbreidingskaarten en sluit de kabels van de gegevens en macht aan het moederbord evenals de voorpaneelaansluitingen weer aan.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik isopropylalcohol 91% in plaats van 70% als het verschil is opgebouwd met water, dat leiden corrosie na verloop van tijd op gevoelige electronica tot kan.
  • Statische ontlading kan vernietigen gevoelige onderdelen zoals de RAM en de CPU en een Antistatische polsband of een soortgelijk apparaat moet altijd worden gedragen bij het werken op de computer.