Hoe vervang ik een Celeron-Processor

Ter vervanging van de processor van een computer zoals de Celeron naar een soortgelijke of nieuwere versie, kan de prestaties van een computersysteem aanzienlijk verhogen. Hoewel een zeer belangrijke upgrade, is het helemaal niet moeilijk. De Celeron-processor gebruikt dezelfde socket 775 als bewerkers zoals de Core 2 Quad, waardoor voor multicore upgraden vanaf een vrij eenvoudige systeemarchitectuur. De vervanging van een Celeron-processor is een gemakkelijke taak die iedereen in een paar minuten uitvoeren kan.

Instructies

1

Til de Socket hendel aan de zijkant van de Celeron-processor van omhoog door te drukken op het naar beneden en naar de kant. Dit zorgt voor de processor pinnen ontgrendeld en dus verwisselbare.

2

Til de Celeron-processor recht omhoog, met behulp van zorg aan alleen de aanraking van de rand van de processor.

3

Steek uw vervanging processor in de processor-aansluiting. Zorgen dat de pinnen van uw nieuwe processor worden uitgelijnd met de pinnen van de aansluiting van de processor op het moederbord. Buigen de processor pinnen vanwege een afwijking kan gemakkelijk een processor onbruikbaar maken.

4

Druk de hendel van de aansluiting terug in de vergrendelde positie om stevig grip pinnen van de processor. Deze dringende duurt een behoorlijke hoeveelheid druk, maar zo lang als de processor is geïnstalleerd in de juiste richting, zal er geen schade aan de processor of het moederbord.

Tips & waarschuwingen

  • Neem contact op met de fabrikant van de systeemkaart om een lijst van ondersteunde processors voor uw moederbord te maken jezelf van alle de upgraden wegen voor u open.
  • Raak nooit de socket, processor pinnen of verbindingslijnen met je vingers, omdat dit kan leiden tot thermische en elektrische variaties die een verwerkingseenheid en moederbord beschadigen kunnen.