Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaatDigitale muziek, een zalig flexibele medium, kunt u genieten van de meeste overal. Om te luisteren naar audio-cd's op een MP3-speler, moeten de tracks eerst worden geconverteerd naar MP3-formaat op uw computer, met behulp van rippen software zoals WMP---Windows Media Player (versie 9 of hoger). Niet alleen doet uw favoriete muziek geworden draagbaar, maar deze techniek kunt u onkruid uit ongewenste sporen. Er zijn tal van gratis of goedkope programma's te vinden online, als u zou willen proberen iets anders dan WMP rippen.

Instructies

Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat

1


Download CD rippen software.


Vind en download van betrouwbare CD rippen software als u niet wenst te gebruiken Windows Media Player. Vinden en downloaden van een programma voor de conversie van muziek. Installeer slechts één programma tegelijk, maar hebben beide programma's hebt geïnstalleerd voor de volgende stap.

2


Cd's meestal automatisch gestart.


Plaats de CD met de muziekbestanden in de CD/DVD-station. De meeste cd's zal automatisch starten.

3Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat


Open Windows Media Player uw cd's rippen.


Open Windows Media Player als de audio-CD niet veroorzaakt door het om te beginnen. Windows Media Player (WMP) vinden door te klikken op de knop "Start", dan "alle programma's." Klik op "Windows MediaPlayer."

4Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat


Voordat het rippen van de muziek, kunt u nummers die u niet wilt converteren.


Klik op "Muziek rippen" of "Rippen". Alle tracks op de CD worden in WMP, standaard geselecteerd. Klik op de geselecteerde vakken om te wissen van de selecties die u niet wilt rippen.

5Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat


Bekijk de CD rippen van vooruitgang.


Klik op "Start Rip." U ziet de voortgang van het programma als het beweegt uit spoor. Tenzij u anders hebt opgegeven, zal de geripte bestanden worden opgeslagen in de map muziek Library.

6Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat


U kunt de fromat en compressie voor de muziek die u zult rip configureren.


De conversiesoftware niet openen. Selecteer uw gewenste opties in het softwaremenu. U kan worden gevraagd om het beantwoorden van vragen over de opmaak, compressie, het aantal bestanden te rippen en de doelmap waar de geripte bestanden worden opgeslagen.

7


Muziekbestanden in mappen opslaan.


Klik op "Bestanden toevoegen" of "Selecteer bestanden" in de conversieprogramma, nadat alle opties worden geselecteerd. Selecteer de bronmap, die waarschijnlijk de muziekbibliotheek map is. Selecteer een doelmap waar het geconverteerde bestand swill worden opgeslagen.

8

Klik op "Done", "Finish" of "Rip", volgens uw programma, als alle keuzes zijn aangebracht. De software zal vervolgens de geripte bestanden converteren naar MP3-formaat en ze opslaan in uw aangewezen map.

9Hoe u kunt CDA-bestanden converteren naar MP3-formaat

Tips & waarschuwingen

  • Neem de tijd om te zoeken een robuuste conversieprogramma, vooral als je veel muziekbestanden te converteren. Sommige software zal de audiobestanden van de CD rippen en ze opslaan in CDA-formaat op uw harde schijf. Andere programma's zal voort en de geripte bestanden converteren naar MP3-formaat, allen in één stap. Het is een persoonlijke beslissing, gebaseerd op de meest gewilde functies. Sommige gebruikers kunnen verkiezen om een scheurende programma om de bestanden vanaf de cd-rom en een ander programma de geripte bestanden te converteren naar MP3 te gebruiken.
  • Aangeschafte programma's zijn meer kans op "batch mode," waardoor meerdere bestanden worden geconverteerd met één stap.
  • Geripte bestanden kunnen worden afgespeeld op uw computer. De geconverteerde MP3-bestanden kunnen ook worden afgespeeld op uw computer, evenals in draagbare MP3-spelers.
  • Als u niet wilt downloaden en installeren van software, probeer één van de vele gratis online media conversie websites. De gewenste bestanden uploaden, die de onlineservice converteert en downloads naar u terug.
  • Het kwaliteitsverlies dat optreedt bij het CDA converteren naar MP3, onwaarneembare voor de meeste, wordt gecompenseerd door de voordelen van het hebben van uw favoriete geluiden handig.
  • Rippen en omzetten van muziekbestanden kunnen een geheugen-intensief proces. Als uw systeem hangt of bevriest tijdens een poging om bestanden te converteren, moet het een praktijk van het rebooten vóór elke sessie rippen/converteren.
  • Wanneer u freeware/shareware programma's installeert, dient u elk scherm aandachtig te lezen. Sommige programma's zal proberen te installeren van werkbalken en/of spyware. Zorg ervoor dat u controle verwijderen uit gemarkeerde vakken waarmee ongewenste items kunnen worden geïnstalleerd. (Soms aangekochte programma's zal ook deze sluipende-gedrag wordt nagebootst).
  • Kies voor betere geluidskwaliteit, de minste hoeveelheid compressie, wanneer gevraagd door software. Compressie is wat veroorzaakt verlies van geluidskwaliteit.