Hoe u illustraties toevoegt aan OpenOffice

OpenOffice toepassingen is voorzien van een brede selectie van illustraties die u in een bestand invoegen kunt. Als u toevoegen extra illustraties in OpenOffice willen zou, kunt u dit gemakkelijk doen. De volgende stappen zal u vertellen hoe u uw opgeslagen illustraties kunt toevoegen aan uw toepassing van OpenOffice.

Instructies

1

Open een toepassing, OpenOffice, zoals schrijver of Impress die gebruikmaakt van illustraties in de documenten die u maakt.

2

Kies het menu "Extra" en klik op "Galerij" te openen van de Clipgalerie aan de bovenkant van het scherm.

3

Klik op de knop "Nieuw thema" op de bovenkant van de OpenOffice-galerie verlaten. Het dialoogvenster "Eigenschappen voor nieuwe thema" wordt geopend.

4

Verwijder de inhoud en typ een naam voor het nieuwe clip art thema in het tekstvak dat zegt "Nieuwe thema." Klik op het tabblad "Files" van het dialoogvenster "Eigenschappen voor een nieuw thema" voordat u naar de volgende stap.

5

Klik op de "Bestanden zoeken" knop in het dialoogvenster "Eigenschappen van een nieuw thema" om de "Selecteer pad"-dialoogvenster te openen. Blader naar en selecteer de map waarin u de illustratie die u wilt toevoegen. Klik op de knop "OK" om te sluiten van het dialoogvenster "Selecteer Path" en de map toevoegen aan de lijst van de "Bestandstype" in het dialoogvenster "Eigenschappen voor een nieuw thema".

6

Selecteer de bestanden die u wilt toevoegen aan de toepassing van de OpenOffice als illustraties en klik op de "Toevoegen" of "Alles toevoegen" knoppen aan de rechterkant van het dialoogvenster "Eigenschappen voor een nieuw thema" bestanden toe te voegen die als illustraties aan uw nieuwe thema.

7

Klik op de knop "OK" om te sluiten in het dialoogvenster "Eigenschappen voor een nieuw thema" en een map waarin u de extra illustraties in de keuzelijst aan de linkerkant van het venster van de galerie toevoegen.