Hoe toegang krijgen tot een vergrendelde systeem van een USB MemoryStick

Hoe toegang krijgen tot een vergrendelde systeem van een USB MemoryStick


Windows XP, Vista en 7 kunnen gebruikers persoonlijke accounts maken en wachtwoorden om het besturingssysteem te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang toewijzen. Het is een nuttige beveiligingsfunctie, maar als gebruikers hun wachtwoord vergeten, ze niet meer kunnen inloggen op hun account.

Opstarten van de computer vanaf een USB kunt flash-geheugenstick geïnstalleerd met een opdrachtregel register-editor u het wachtwoord opnieuw instellen en de toegang tot de vergrendelde systeem.

Instructies

1

Meld u op een andere computer. Download de terts-verschijnende partij verzoekschrift Offline NT Password & Registereditor, waarmee u toegang tot de vergrendelde computer. Dubbelklik op het zipbestand slepen en neerzetten van de inhoud in een nieuwe map.

2

Downloaden en installeren MagicDisc, Virtueel CloneDrive of Daemon Tools op uw computer. Deze programma's kunt u het gedownloade bestand om een virtual drive mounten. Een virtueel station emuleert en gedraagt zich identiek aan een fysieke schijfstation, maar wordt beheerd door middel van software.

3

Vouw de system tray, gelegen op de taakbalk. Beweeg uw muis over elk pictogram tot het pop-upbericht "MagicDisc," "Virtueel CloneDrive" of "Daemon Tools" verschijnt.

4

Met de rechtermuisknop op het pictogram. Wijs een virtueel apparaat (de toepassing zal etiketteren het virtuele apparaat als iets zoals "X: geen Media" of "Apparaat X:").

5

Mount de ISO-bestand dat deel uitmaakt van de nieuwe map. Plaats de USB-flash-geheugenstick in de USB-sleuf.

6

Klik op de Windows logo knop op de taakbalk. Klik op 'Computer'. Met de rechtermuisknop op de virtuele schijf. Klik op "Kopiëren".

7

Klik op "Terug" om terug te keren naar 'Computer'. Met de rechtermuisknop op de USB-drive. Klik op "Plakken" de inhoud van het virtuele station naar de USB-stick wilt kopiëren.

8

Houd ingedrukt "Windows" en "R" te openen van de Run. Typ "cmd" of "cmd.exe" in het dialoogvenster. Klik op "OK" om opdrachtprompt te openen.

9

Typ "x:" in het opdrachtregelvenster. Vervang 'x' met de stationsletter die is toegewezen aan uw USB-drive. Druk op "Enter".

10

Type "syslinux.exe-ma x:" in het opdrachtregelvenster. Vervang 'x' met de stationsletter die is toegewezen aan uw USB-drive. Druk op "Enter" de USB-drive om bootable te maken.

11

Sluit de USB-stick in de computer met het besturingssysteem wachtwoord zijn beveiligd. Zet de computer aan.

12

Druk op de toets die is toegewezen aan uw Windows-partitie. Als u niet zeker welke partitie bent te selecteren, gebruikt u de grootte van de schijf weergegeven naast de partities als een gids. Druk op "Enter".

13

Druk op '1' om het wachtwoord te resetten. Druk op "Enter". Druk op "1" voor het bewerken van de gegevens van de gebruiker en de wachtwoorden. Druk op "Enter". Typ in de opdrachtregel prompt het RID toegewezen aan de naam van de gebruiker.

14

Druk op "Enter". Druk op '1' om het gebruikerswachtwoord wissen en ontgrendelen van het systeem. Druk op "Enter". Herhaal de procedure voor het verwijderen van eventuele andere wachtwoorden.

15

Type "!" en druk op "Enter" om terug te keren naar het hoofdmenu. Typ "q" om af te sluiten van de software.

16

Typt u "y" te schrijven de veranderingen aan het gesloten systeem. Druk op "Enter". Zet de computer uit.

17

Druk op de "Power" knop om het systeem te booten. Het flashstation uit de computer verwijderen en inloggen op Windows.

Tips & waarschuwingen

  • Op te starten vanaf de flash drive, moet u wellicht opnieuw configureren van het BIOS. Hit "Esc", "Del" of "F2" op het scherm van de laars. Selecteer "Boot" in het menu. Markeer "Boot Priority" en gebruik de "+" en "-" sleutels "USB" naar de top van de lijst. Druk op "F10" uw wijzigingen op te slaan.
  • Opzoeken uw handleiding op de website van de computerfabrikant van uw voor meer informatie over het opnieuw configureren van het BIOS, indien nodig.