Hoe Test als een knooppunt Is beschikbaar met jQuery

In het DOM, of Document Object Model, gebruikt door jQuery, zijn knooppunten HTML-elementen. Codes die worden gebruikt in een Web-pagina maken-elementen, zoals alinea's, koppen en afbeeldingen Kunt u de lengte van een knooppunt met de "length()"-functie in jQuery, die als een waarde van nul resultaat als het knooppunt niet bestaat. Op deze manier kun je als een knooppunt beschikbaar in de huidige webpagina is. Wanneer u een variabele op basis van het resultaat van "length()" maken, kunt u vervolgens de variabele voor het uitvoeren van voorwaardelijke instructies uitvoert code op basis van of het knooppunt beschikbaar is wordt.

Instructies

1

Open uw Web-pagina in Kladblok en controleer of uw code bevat "< script >"-tags die naar het bibliotheekbestand jQuery verwijzen. Deze tags tussen de "< head >"-codes of boven de sluiting vinden "< / body >" tag. Voeg deze code toe als u de jQuery bestand niet in de code vindt:

< script type = "text/css" href = "& lt; / script" > https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.2/jquery.min.js "> & lt; / script >

2

Uw "< >" scripttags die zal bevatten de jQuery script testen voor een knooppunt toevoegen. Deze code behoort onder alle andere "< >" scripttags. Uw script starten met een functie om te controleren als de webpagina geladen:

< script type = "text/css" >

$(document) .ready({

});

< / script >

Schrijf alle scriptcode tussen de accolades van de functie "document klaar".

3

Krijgen de lengte van het knooppunt dat u wilt controleren in een voorwaardelijke "Als-dan"-instructie:

Als ($('div').length) {}

iets doen

} else {}

iets anders doen

}

4

Een variabele toe te voegen aan uw code boven de "Als-dan"-instructie. Stel de waarde van de variabele op basis van of het knooppunt bestaat binnen de "als-dan,":

var beschikbaar;

Als ($('div').length) {}

beschikbaar = true;

} else {}

beschikbaar = false;

}

Het bovenstaande voorbeeld wordt een Boolean-type variabele dat slechts "waar" of "false" waarden volhouden kan gebruikt. Gebruik deze variabele waar u vertellen het script moet dat een knooppunt of niet bestaat.