Hoe tekengrootte in Mozilla Firefox

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers aan hun websites toegankelijk zijn, maken veel webdesigners hun tekst met relatieve, in plaats van absolute maten. Relatieve grootte zodat bezoekers om het formaat van de tekst op een webpagina voor een betere leesbaarheid. In Mozilla Firefox, kunt u vergroten of verkleinen van de grootte van de tekst voor een bepaald web het doorbladeren zitting tijdelijk of permanent.

Instructies

Bepaal de tekstgrootte van een passende

1

Bepaal de tekstgrootte die u wilt gebruiken als een standaard. Als u de tekstgrootte, in het Menu, klik op "Weergave" en klik vervolgens op "tekstgrootte."

2

De tekst kleiner maken door te klikken op "Verkleinen". U kunt ook het toetsenbordopdracht "Ctrl + [-]" te verkleinen.

3

U kunt vergroten en verkleinen van tekst vaak en gemakkelijk. Het menu, klik op "View," dan "Text Size" en "Verhogen." Of van uw toetsenbord, druk "Ctrl + [+]" om de tekstgrootte te verhogen. Klik op "Bekijk", "Text Size" en "Normale" of via het toetsenbord. Druk "CTRL + [0]" om terug te keren naar de standaard tekstgrootte.

4

Bekijk de pagina om te bepalen als de nieuwe grootte voor u aanvaardbaar is. Als het niet, herhaal dit proces totdat u een standaardgrootte die je leuk vindt. Als u alleen wijzigen van de grootte van de tekst voor een web het doorbladeren zitting wilt, deze methode gebruiken. Als u permanent de tekengrootte te wijzigen wilt, gaat u verder naar de volgende sectie.

Permanent standaard tekstgrootte wijzigen

5

In het menu, klik op "Extra" en klik op 'Opties'. Het dialoogvenster Opties verschijnt.

6

Toegang krijgen tot de "Inhoud" tabblad. U kunt de tekengrootte wijzigen van het gebied van 'Lettertypen & kleuren'.

7

Selecteer het "Lettertype" en "Tekengrootte" die u wilt gebruiken als de nieuwe standaard. Websites die heeft geen een lettertype opgegeven verschijnt tekst met het lettertype en de tekengrootte die u hebt geselecteerd.

8

Klik op 'Geavanceerd'. Als u wilt dat alle websites te gebruiken van een bepaalde minimale tekstgrootte, kies een minimale grootte in de "Minimale tekengrootte" drop-down box. Wilt afdwingen van alle websites te gebruiken uw standaard tekstgrootte, schakelt u de "pagina's toestaan om hun eigen lettertypen, kies" in plaats van "Mijn selecties hierboven optie."

9

Klik op "OK" om het geavanceerde dialoogvenster te sluiten. Klik op "OK" te sluiten van het dialoogvenster Opties.