Hoe te werken met lijsten in Word 2007

Microsoft Word is een veelzijdige business tool een gedetailleerd document te maken met een aantal opties bij het maken van een schets of lijsten. Een lijst helpt bij het creëren van organisatie, structuur en is een middel om gemakkelijk communiceren punten. Lees verder om te leren hoe te werken met lijsten in Word 2007.

Instructies

Lijst met opsommingstekens of een genummerde lijst

1

Open een leeg document in Word 2007.

2

Maak een lijst met opsommingstekens of een genummerde lijst door te klikken op de knop Opsommingstekens opmaak. Gebruik van de standaardstijl voor opsommingstekens en opmaak voor lijsten met opsommingstekens voor nummering. Ook de lijsten aanpassen of Selecteer verschillende formaten in de bibliotheken "Opsommingsteken en nummering".

3

Type een "*" (sterretje) om te beginnen een lijst met opsommingstekens of start uw lijst door te typen "1."

4

Druk op de SPATIEBALK of de tab-toets.

5

Typ uw georganiseerde tekst na het sterretje of 1.

6

Druk op enter om te maken aan de orde van de lijn en laat word Word plaatst automatisch het volgende opsommingsteken of genummerd item.

7

Afwerking de lijst door op te drukken tweemaal op enter of druk op backspace om het laatste opsommingsteken of nummer in de lijst.

Multi-herverdeeld lijst

8

Lay-out een lijst met meerdere niveaus. Een lijst met meerdere niveaus organiseert de lijstitems op diverse niveaus in plaats van een lijst.

9

Een lijst met meerdere niveaus maken door te klikken op aan het begin van de gewenste locatie voor de lijst om te beginnen.

10

Klik op de home tab in de groep alinea.

11

Klik op de pijl die naast de "lijst met meerdere niveaus."

12

De stijl van een lijst met meerdere niveaus in de galerie selectie van verschillende stijlen selecteren.

13

Typ uw gedetailleerde lijst en vervolgens drukt u op de tab-toets of druk op "Shift + Tab" niveaus wijzigen.