Hoe te verwijderen van programma's vanaf mijn Computer die niet worden verwijderd in Add/Remove Programs

Hoe te verwijderen van programma's vanaf mijn Computer die niet worden verwijderd in Add/Remove Programs


Wanneer een programma op uw computer niet zelf via de Add/Remove Programs-dialoogvenster van Windows XP verwijderd, kunt u de toepassing handmatig verwijderen van uw computer. Handmatig verwijderen van toepassingen en programma's is een tweedelige procedure. Eerst, moet u het om programmabestanden te verwijderen uit het bestandssysteem van de computer. Zodra de programmabestanden zijn verwijderd uit uw bestandssysteem, kunt u het programmagegevens verwijderen uit het Windows-register om de procedure te voltooien.

Instructies

Programmabestanden verwijderen

1

Dubbel klik het "Mijn Computer" icoon op het bureaublad of selecteer "My Computer" in de "Start"-menu. Open het "C:\"-station en ga naar de "Programma Archief" woninggids.

2

Blader door de map Program Files totdat u een map deelt de naam van het bedrijf van de toepassing die u wilt verwijderen. Open deze map.

3

Klik met de rechtermuisknop op de map die dezelfde naam heeft als het programma dat u wilt verwijderen. Selecteer "Stuur naar Prullenbak" in het contextmenu.

4

Bevestigen dat u wilt verzenden van de map en de inhoud naar de Prullenbak door te drukken op "Ok".

5

Sluit uw browser van het dossier om het bureaublad weer te geven. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Prullenbak" en selecteer "Prullenbak leegmaken" in het contextmenu.

Verwijderen van de registergegevens

6

Druk op "Windows + R" op uw toetsenbord of selecteer "Run" uit het menu "Start" om het dialoogvenster "Run". Typ 'regedt32' in het dialoogvenster uitvoeren en klik op "Ok" om de Register-Editor te openen.

7

Vouw de "HKEY_LOCAL_MACHINE"-map in het navigatiedeelvenster door te klikken op de "+" symbool.

8

Zoek en vouw de "SOFTWARE" sub map. Blader in de "SOFTWARE" sub directory totdat u de map hebt gevonden voor de toepassing die u wilt verwijderen.

9

Selecteer de map voor de toepassing die u wilt verwijderen. Druk op de "Delete" toets.

10

Herhaal stap 2-4, maar Vouw de "HKEY_CURRENT_USER" map in plaats van de "HKEY_LOCAL_MACHINE" directory.

11

De naam van de toepassing verwijderen uit de lijst van de "Add/Remove Programs". Gebruik de navigatiestructuur te openen "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall." Zoek en verwijder de map van de toepassing; het zal niet langer weergegeven in de lijst van de "Add/Remove Programs".

Tips & waarschuwingen

  • Als u meerdere programma's van hetzelfde bedrijf op uw computer hebt, zal de bedrijfsgids in "Program Files" waarschijnlijk twee of meer mappen bevatten. Verwijder alleen de map die deelt de naam van de toepassing die u wilt verwijderen.
  • Bewerken van het Windows-register kunt wijzigen van de computer prestaties. Back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt.