Hoe te verwijderen van een tweede exemplaar van Vista

Hoe te verwijderen van een tweede exemplaar van Vista


Hoewel u kunt een tweede exemplaar van Windows Vista niet op dezelfde manier verwijderen dat u een programma kunt verwijderen, kunt u het hulpprogramma Schijfbeheer die bij Windows worden geleverd om het extra besturingssysteem van de harde schijf. Schijfbeheer kunt verwijderen van de partitie of het opmaken van het station waar Windows Vista is geïnstalleerd. Het tweede exemplaar van de OS uit binnen de oorspronkelijke installatie van Windows Vista, moet u verwijderen.

Instructies

De partitie verwijderen

1

Meld u aan bij de editie van Windows Vista die is geïnstalleerd op station C:. Aanmelden als beheerder.

2

Klik op "Start". Klik op 'Computer'. Test de inhoud elke schijf partitioneren (andere dan C:) om te bepalen welke partitie heeft Windows Vista is geïnstalleerd. De partitie moet bevatten de mappen "Windows" en "System32".

3

Klik op "Start" en vervolgens input "diskmgmt.msc" in het zoekvak. Druk op "Enter" om het venster Schijfbeheer.

4

Met de rechtermuisknop op de partitie waar het tweede exemplaar van Windows Vista is opgeslagen. Kies "Volume verwijderen" uit het contextmenu.

5

Klik op "Ja" om het andere exemplaar van Vista te verwijderen van de harde schijf.

Formatteren van een harde schijf

6

Klik op "Start" en "diskmgmt.msc" in het zoekvak invoeren. Druk op "Enter" om Schijfbeheer.

7

Met de rechtermuisknop op de vaste schijf waarop Windows Vista is geïnstalleerd. Kies "Formatteren" in het contextmenu.

8

Klik op "OK" tweemaal om het formatteren van de harde schijf en het verwijderen van het tweede exemplaar van Windows Vista vanaf de PC.

Tips & waarschuwingen

  • U moet niet proberen om het formatteren van de harde schijf waar het tweede exemplaar van Windows Vista is geïnstalleerd, tenzij die kopie is opgenomen op een harde schijf los van het origineel.