Hoe te verwijderen ongewenste vermelding uit Add/Remove Programs

Microsoft Windows' Add/Remove Programs tool biedt een eenvoudig te begrijpen, gebruiksvriendelijke manier om te beheren van de software op uw systeem. Deze tool is in de meeste gevallen, alles wat die je nodig hebt om een programma uit uw systeem verwijderen en de ruimte op harde schijf en het gebruikte geheugen vrijmaken. Echter, in een paar gevallen, moet u wellicht een programma handmatig te verwijderen omdat het houdt wordt weergegeven in de Add/Remove Programs-lijst zelfs nadat u hebt geklikt op "Verwijderen". Dit proces omvat een register bewerken.

Instructies

Open de Register-Editor

1

Klik op de "Start"-knop in Microsoft Windows om het Start Menu te openen.

2

Klik "Run" om een opdracht prompt tevoorschijn brengen.

3

Open de Register-Editor door 'regedt32' in het vak van de opdrachtprompt te typen.

Opslaan de bestaande sleutel te verwijderen

4

Vind de sleutel "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall." Het moet in het linkerdeelvenster van de Register-Editor.

5

Klik op de sleutel om deze te markeren. Open de Register-Editor "File" menu met de sleutel gemarkeerd.

6

Kies de "Export"-optie in het menu "Bestand". Dit zal een dialoogvenster.

7

Selecteer bureaublad van uw computer in het dialoogvenster 'Opslaan In' sectie. Typ in de sectie "Bestandsnaam" "Verwijderen".

8

Druk op "Opslaan". U hebt nu een kopie van uw sleutel een back-up maken naar het bureaublad te verwijderen.

Verwijderen van de subsleutel

9

Terug naar de Register-Editor en klikt u op de toets "Verwijderen". Dit zal omhoog een lijst van subsleutels brengen, elk gerelateerd aan een programma op uw computer.

10

Klik op een subsleutel om de details in het rechterdeelvenster van de Register-Editor. Controleer de "DisplayName" en "UninstallString" secties voor elke subsleutel totdat u de naam van het programma dat u wilt verwijderen.

11

Verwijderen van het programma subsleutel. Wanneer u de subsleutel waarvan "DisplayName" en "UninstallString" secties Houd de naam van het programma wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de subsleutel in het linkerdeelvenster van de Register-Editor.

12

Selecteer 'Verwijderen'. U zal worden gevraagd om te bevestigen; Selecteer "Ja."

13

Sluit de Register-Editor af.

Bevestig de verwijdering

14

Open het startmenu. Klik op "Control Panel".

15

Navigeer naar de Add/Remove Programs-lijst. Wachten op de lijst om te worden ingevuld en het selectievakje voor het programma dat u wilt verwijderen.

16

De back-up 'verwijderen' sleutel vanaf uw bureaublad verwijderen door deze te verplaatsen naar de Prullenbak. (Doe dit alleen als uw programma met succes is verwijderd.)

Tips & waarschuwingen

  • Als deze stappen niet het gewenste programma uit de lijst Add/Remove Programs verwijdert, is het bewerken van het register mislukt. Het programma kan worden beschadigd of slecht geschreven. Dubbelklik op 'verwijderen' op het bureaublad om uw vorige instellingen te herstellen. Neem contact op met de fabrikant van het programma voor instructies over hoe te verwijderen.
  • Deze procedure betrekt bewerken van het register. Knoeien met het register kan ernstig kunnen belemmeren Microsoft Windows kan worden uitgevoerd correct dus zorgvuldig te werk gaan en de instructies te volgen. U kunt wensen om een back-up van het hele register voordat u bewerkingen uitvoert. Instructies voor deze aparte procedure vindt u in de sectie bronnen.