Hoe te verwijderen of verwijderen van Windows XP

De Windows XP-besturingssysteem kunnen worden verwijderd vanaf het bureaublad van de computer die u geïnstalleerd hebt op. Beide edities van Windows XP Home en Professional, zijn verwijderd van uw computer met behulp van hetzelfde proces.

Instructies

1

Start de computer opnieuw. Druk op F8 op gezette tijden (iedere paar seconden) zo snel als het begint te back-up, de computer opstarten in de veilige modus.

2

Voer uw wachtwoord en log in uw computer met behulp van een beheerdersaccount. Één klik op de startknop in de linkerbenedenhoek van het bureaublad. Klik op de knop met het label "Control Panel".

3

Dubbelklik op het pictogram "Toevoegen of wegnemen programma" in het venster Configuratiescherm. Zoek en dubbelklik op 'Uninstall Windows XP' in de lijst met programma's als eenmaal het heeft gevuld.

4

Klik op de knop "Ja" in de prompt die u vraagt bent u zeker dat u zou willen verwijderen van Windows XP. Windows zal automatisch de XP-besturingssysteem van uw computer verwijderen en het systeem opnieuw opstarten.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u back-up van alle bestanden die u niet verliezen wilt voordat u XP verwijdert. Deze bestanden zullen verloren gaan tijdens de installatie.
  • Houd uw Windows XP-CD in het geval dat u wilt installeren van het besturingssysteem op een ander tijdstip.
  • Op XP van de computer verwijderen, opnieuw uw computer opgestart met het eerder geïnstalleerde besturingssysteem.
  • Als geen besturingssysteem was geïnstalleerd voorafgaand aan XP, uw computer zal niet naar behoren tot een ander besturingssysteem is geïnstalleerd.