Hoe te te Venster XP Updates handmatig ophalen

Microsoft biedt regelmatig updates voor het besturingssysteem Windows XP. Deze updates omvatten security patches, applicatie-upgrades en Service Packs te houden van het besturingssysteem wordt efficiƫnt uitgevoerd. De eenvoudigste en meest comfortabele manier om Windows XP-updates is de toepassing Windows Update te gebruiken. Windows Update kan worden geconfigureerd om handmatig of automatisch updates downloaden en installeren zodra ze beschikbaar komen.

Instructies

1

Meld u aan bij de computer met een gebruikersaccount die beheerdersbevoegdheden heeft.

2

Gebruik Internet Explorer om te gaan naar de website Microsoft Windows Update (Zie koppeling in bronnen). Opmerking: Als u een andere browser, zoals Firefox, verschijnt er een bericht zeggend de updates kunnen worden betreden gebruikend alleen Internet Explorer, versie 5 of hoger.

3

Klik op de bovenste kennisgeving balk om het besturingselement ActiveX-Internet Explorer Add-on Installer te installeren indien nodig. De Windows Update-site zal automatisch controleert u de computer voor de meest recente versie van dit besturingselement en alleen de download wordt aangeboden als de component niet aanwezig is of is een update nodig.

4

Klik op "ActiveX-besturingselement installeren" in het contextmenu.

5

Klik op de "Installeren" knop in het dialoogvenster het ActiveX-besturingselement te installeren.

6

Klik op "OK" om te gaan met de installatie, wanneer gevraagd.

7

Klik op "Finish" wanneer u wordt gevraagd om het ActiveX-besturingselement installatie te voltooien.

8

Open de toepassing Windows Update door te klikken op de Windows "Start" knop en het opzoeken van de toepassing in de lijst programma's.

9

Klik op 'Windows Update' om de toepassing te openen. De Windows Update-software zal automatisch herkennen en een lijst van "Belangrijk" en "Optionele" updates die van toepassing op het werkende systeem in gebruik.

10

Klik op de link 'N belangrijke Updates zijn beschikbaar' om te selecteren of hef de selectie van de aanbevolen updates te installeren. ("N" geeft het aantal updates gevonden.) Schakel een update voor installatie, Vink het vakje naast de aanbieding. Schakel het selectievakje uit als u wilt deselecteren.

11

Klik op de link 'N optionele Updates zijn beschikbaar' om te selecteren of deselecteren optionele updates.

12

Klik op de knop "Updates installeren" om het geselecteerde patches en servicepacks te installeren. De updates automatisch downloaden en installeren.

13

Klik op de link 'Wijzig instellingen' op het linker navigatiepaneel configureren automatisch of handmatig bijwerken met het hulpprogramma Windows Update.

Tips & waarschuwingen

  • Toezicht op de voortgang van het downloaden en installeren van updates door het walsen van de cursor over het pictogram van Windows Update in het systeemvak op de lagere rechterkant van het scherm van Windows.
  • U moet zijn aangemeld met administrator-bevoegdheden om de Internet Explorer Add-on ActiveX-besturingselement of Windows-Updates te installeren.
  • Tijdens de update downloaden en installeren, wordt de Internet verbinding- en processor snelheid wellicht langzamer dan normaal.
  • Opnieuw opstarten kan nodig zijn na het installeren van bepaalde updates.