Hoe te stoppen met een corrupte Vista Defrag

Hoe te stoppen met een corrupte Vista Defrag


Het besturingssysteem Microsoft Windows Vista is ontworpen om veel gangbare administratieve taken zoals bestand systeem defragmentatie automatisch uitvoeren. Echter als er beschadigde sectoren bestaan op de harde schijf, defrag mei blijven draaien voor onbepaalde tijd, consumeren CPU- en geheugengebruik computerbronnen. Het defrag proces beëindigen wanneer het draait niet correct met de Planner van de taak of taak Zetbaas ter Vergezicht utilities.

Instructies

Stop een automatische Defrag Taakplanner

1

Meld u aan bij de Windows Vista-computer met de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account die beheerdersrechten op de computer heeft. Klik op de "Start"-knop op de taakbalk van Windows Vista en klik op "Control Panel" in het menu dat verschijnt.

2

Klik op "Systematiek en onderhoudswerkzaamheden" in het "Control Panel" venster, en klik vervolgens op "Systeembeheer." Dubbelklik op "Task Scheduler" en de "Task Scheduler"-venster verschijnt.

3

De "ManualDefrag" en "ScheduledDefrag"-taken weergeven in de lijst, en klik op degene die een actieve status weergegeven. Klik op het "Acties" menu-item en klik vervolgens op 'End'.

4

Klik op "Ja" om te bevestigen dat u wenst te stoppen met de taak.

Stop een automatische Defrag met behulp van de Manager van de taak

5

Inloggen met behulp van de referenties van een account met beheerderstoegang tot de Windows Vista-computer. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk van het bureaublad en klik op "Manager van de taak." De "Task Manager"-venster verschijnt.

6

Klik op de "Processen" tab. Scroll naar beneden en zoek de "Dfrgntfs.exe"-proces in de lijst.

7

Klik met de rechtermuisknop op het proces van "Dfrgntfs.exe", en klik "Proces beëindigen" in het menu dat verschijnt. Klik op "Ja" of "Einde Now" om te bevestigen dat u wenst om het proces te beëindigen.