Hoe te schrijven naar een CD in Windows XP

Hoe te schrijven naar een CD in Windows XP


Windows XP kunt snel en gemakkelijk CDs schrijven waarop u foto's, video, documenten en andere belangrijke gegevens die je wilt hebben een hard copy kunt opslaan. Dit wordt bereikt met de Wizard CD branden van Windows. Gewoon wijzen de dossiers in die u wenst om te schrijven naar de schijf, en de wizard zal omgaan met de rest. Het proces is meestal voltooid binnen een half uur, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u wilt schrijven.

Instructies

1

Plaats een lege schijf in het station.

2

Klik op de optie "Open beschrijfbare CD map," klik vervolgens de "OK" knop in het dialoogvenster "CD-station" die automatisch wordt weergegeven.

3

Een nieuw leeg venster wordt geopend waarmee de toekomstige inhoud van de CD die u wenst te schrijven. Bestanden toevoegen aan dit venster door te slepen en droppen erin of met behulp van de kopie en plakken commando's.

4

Wanneer u klaar bent of de schijf vol is, beginnen met het schrijven proces door te klikken op de opdracht "Het schrijven van deze bestanden..." op de linkerkant van het venster of door toegang tot de opdracht "Het schrijven van deze bestanden op CD" uit het "File" drop-down menu.

5

Typ een naam voor de CD in de CD Writing Wizard die wordt geopend, en klik op de knop "Volgende".

6

Voldoende tijd voor de CD de bestanden naar de lege schijf te schrijven. Wanneer het heeft gedaan, klikt u op de knop "Voltooien".

7

Als de schijf automatisch uit de computer uitgeworpen, kunt u het label met een permanent marker.

Tips & waarschuwingen

  • Vergeet niet dat beschrijfbare cd kunnen maximaal 700 MB bevatten. Overschrijdt de hoeveelheid gegevens die u wilt schrijven dit, zal u moeten beide enkele bestanden verwijderen om komen in onder de limiet of extra CDs schrijven.