Hoe te ontwikkelen en het schrijven van een scenario in de definitieve ontwerpagenda

Hoe te ontwikkelen en het schrijven van een scenario in de definitieve ontwerpagenda


Definitief ontwerp is al meer dan een decennium en is een van de twee mijn voorkeur industrie screenwriting programma's op de markt. Definitief ontwerp is de software van het manuscript van de voorkeur van de Writer's Guild West. Definitief ontwerp is een word processor ontworpen voor het ontwikkelen en het schrijven van scenario's in de industrie-standaard formaat met niets meer dan de toetsen TAB en ENTER. Definitief ontwerp doet alle opmaak, verlatend u vrij om te schrijven van uw film. Leer hoe u kunt definitief ontwerp te ontwikkelen en het schrijven van een scenario dat zou de volgende blockbuster film.

Instructies

1

Open eindontwerp en u zal automatisch worden gepresenteerd met een lege industriestandaard scenario sjabloon. Ga naar het "Document" menu, selecteer "Titel pagina", en vul de relevante titel pagina-informatie. Dit zal de naam van uw film, uw contactinformatie, en scenario ontwerp informatie omvatten. De titelpagina eindontwerp automatisch opgeslagen zodat u het met uw afgewerkte script afdrukken kunt. Als u nog niet nog aan een naam op voor uw film gedacht, kunt u de titelpagina later invullen.

2

Beginnen uw script door te typen van een scène kop. Een scène kop geeft informatie over de scène die je wilt schrijven. Het kijkt als dit: INT. HOUSE - nacht. Dit vertelt ons de scène is interieur en vindt plaats in een huis bij nacht. U kunt de int. in kleine letters typen en definitieve ontwerpagenda zal het automatisch opmaken als een kop van de scène in alle caps.

3

Beginnen met het schrijven van je scène. U kunt zelf een overzicht te geven van de scène eerst dat u later als onderdeel van een overzicht gebruiken kunt. Ga naar het menu "Beeld" en kies "Index Card - samenvatting." Dit geeft je een virtuele index kaart weergave in finale. Er zijn twee index kaartweergaven beschikbaar. U kunt ze openen via het menu "Beeld" of schakelen tussen hen door rechts te klikken een index-kaart terwijl in de kaartweergave van de index. De kaartweergave samenvatting index is waar u notities naar jezelf of een samenvatting over de scène die u bezig bent. De index kaartweergave script kunt u uw werkelijke script scène op indexkaart bekijken. Deze functie is het vlees en aardappelen van het ontwikkelingsproces van uw verhaal.

4

Verwijzen naar uw index kaartweergaven vaak als u doorlopen van het schrijfproces. De split script functie gebruiken om twee secties van uw scenario op hetzelfde moment bekijken. Dit zal helpen u continuïteit in uw verhaal zonder te scrollen door je hele script.

5

Uw script wilt controleren door de computer gegenereerde karakter stemmen toe te wijzen aan uw tekens en definitieve ontwerp na het lezen van uw scenario. Dit geeft u een idee over hoe uw dialoog klinkt en als het meer werk nodig. Gebruik de spellingcontrole en synoniemenlijst functies voor extra taalprogramma en als u nodig hebt om te werken aan de namen van de personages, Final Draft naam database gebruiken om te zoeken naar meer passende karakternamen.

6

Analyseer uw script door scène rapporten, verslagen van karakter en script rapporten krijgt u een overzicht van scenario statistieken te genereren. Dit zal u helpen bepalen of de relaties karakter sterk genoeg zijn, welke tekens spreken de meeste en hoeveel locaties nodig zal zijn voor uw script.

7

Uw script afdrukken wanneer u klaar bent het schrijven. Als u per e-mail indienen zal, bespaart Final Draft ook uw scenario als een Adobe PDF-bestand.