Hoe te maken van speciale effecten in Adobe CS5

Hoe te maken van speciale effecten in Adobe CS5


Adobe Photoshop CS5 is grafisch ontwerpsoftware die u toelaat om het bewerken van digitale beelden op uw computer. Het programma biedt een lijst met filters die u gebruiken kunt om speciale effecten te creëren op een afbeelding die u kunt bewerken. Deze effecten omvatten opties zoals vervaagt, vervormingen, renderen effecten en texturen. U kunt zoveel filters op een afbeelding als u wilt, dat u kunt aanpassen van de afbeelding wordt aangepast van uw document, de website of de online sociaal netwerkbehoeften.

Instructies

1

Lanceren van Photoshop CS5, 'File', klik op 'Openen'.

2

Blader op uw computer voor de afbeelding die u wilt bewerken, en dubbelklik erop om te laden in het programma.

3

Klik op het menu "Filter" uit de bovenste werkbalk. Hieronder is een drop-down menu verschijnt met een lijst van de filter categorieën zoals artistiek, stileren en textuur.

4

Beweeg uw muiscursor over de naam van het filter categorie. Een tweede menu zal verschijnen aan de kant van de speciale effecten onder elke categorie aanbieding.

5

Klik op de naam van het speciale effect-filter dat u zou willen gebruiken. Een nieuw venster zal verschijnen met configuraties die u gebruiken kunt voor het aanpassen van uw filter. Dit is verschillend voor elk filter, maar vaak omvat schuifbars waarmee u de intensiteit van uw speciale effect aanpassen. Ook ziet u een voorbeeld van de wijzigingen aan uw afbeelding in het linkerdeelvenster.

6

Pas de filterinstellingen aan en klik op "OK" om te passen van het speciale effect. U ziet direct de wijzigingen aan uw afbeelding.

7

Herhaal dit proces om meer speciale effecten toevoegen aan uw afbeelding.

8

Klik op "Bestand", klik dan "Opslaan" om de wijzigingen in uw foto opslaan wanneer u klaar bent.

Tips & waarschuwingen

  • Photoshop past bepaalde filters automatisch wanneer u deze in het filtermenu selecteert. Deze filters doen niet kunt u bekijken of wijzigen van de instellingen zoals de andere filters.