Hoe te identificeren van bestandsextensies van Windows

Hoe te identificeren van bestandsextensies van Windows


Windows-bestandsextensies zijn drie-lettercombinaties geplaatst aan het einde van een bestandsnaam die het type gegevens in dat bestand beschrijven. Deze informatie wordt ook gebruikt door uw computer om te bepalen van het juiste programma waarmee dat type bestand moet worden gekoppeld. In bepaalde gevallen, u niet mogelijk een bestand te openen hebt u niet van het juiste programma die normaal wordt gebruikt voor het laden van dat specifieke bestandstype. Het identificeren van bestandsextensies is een stap in de goede richting dergelijke bestanden laden. Als je eenmaal welk type bestand weet is het dat kunt u zoeken naar programma's die dat type bestand uitgevoerd.

Instructies

1

Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt openen. Ga onderaan het menu en klik op 'Eigenschappen'. Op het tabblad Algemeen, kijken naar het veld "Type bestand." Dit veld moet de naam van de volledige vorm van het type bestand, alsmede drie letters extensie tussen haakjes bevatten. Neem nota van deze bestanden met de extensie.

2

Run a search through a file extension database such as the one offered by file-extensions.org. De database zal niet alleen vindt u een beschrijving van het bestandstype, maar ook het geven van aanbevelingen voor softwareprogramma's die kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van dat bestandstype.

3

Een Google-zoekopdracht uitvoeren als je nog steeds niet in staat om te zoeken die bepaalde extensie. Geef de extensie van de bestandsnaam en het zoeken naar compatibele programma's.

4

De wizard Windows bestand vereniging automatisch zoeken naar programma's die ondersteuning bieden voor die extensie. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "Openen met" en "Standaardprogramma selecteren." Selecteer vervolgens 'Zoeken naar het juiste programma op het web.' Microsoft Windows biedt automatisch alle nodige informatie over de bestanden met de extensie en de software die nodig is om het bestand te openen.