Hoe te het opnieuw indexeren van een Heap-tabel

Hoe te het opnieuw indexeren van een Heap-tabel


In de context van de SQL-database is een heap-tabel een tabel waarin gegevens zonder een geclusterde index zijn gerangschikt. Dit betekent dat de gegevens worden niet gesorteerd en in plaats daarvan wordt opgeslagen in een volgorde op basis van hun niet-geclusterde sleutels. Deze sleutels, op hun beurt worden intern gebruikt door SQL de gegevens op te halen. Gegevensrijen worden daarom willekeurig opgeslagen in de tabel van de heap. Zoals gegevensrijen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd uit een tabel van de heap, echter raken de onderliggende gegevensstructuur gefragmenteerd. Om dit te voorkomen, moet u periodiek opnieuw indexeren de heap-tabel van de database prestaties te verbeteren.

Instructies

1

Klik op de "Start"-menu en selecteer "Alle programma's." Een menu verschijnt. Selecteer "Microsoft SQL Server 2008 R2" om een sub menu te openen. Klik op de "SQL Server Management Studio" in dit sub menu. De "SQL Server Management Studio"-programma zal lanceren.

2

Log in op de "SQL Express." Dit is gevonden op de "SQL Server Management Studio" login-venster.

3

Met de rechtermuisknop op 'Databases' in de 'Object Explorer' gelegen in de linkerkolom om een menu te openen. Selecteer "Bijvoegen" vanuit dit menu. Bladeren naar waar u de AdventureWorks-voorbeelddatabase hebt geïnstalleerd en selecteer het bestand met de extensie "mdf".

4

Klik op "Database Engine Query" op de "SQL Server Management Studio" werkbalk. "Query Editor" wordt dientengevolge geopend.

5

Typ de volgende code in de "Query Editor:"
Gebruik de AdventureWorks2008R2;
GAAN
ALTER INDEX PK_Employee_BusinessEntityID op HumanResources.Employee
VERBOUWING;
GAAN

6

Klik op de "Uitvoeren" knop op de werkbalk van de "SQL Server Management Studio" voor de wederopbouw van de index.