Hoe te het leesniveau van een Document testen

Stel je voor dat je een kleuter wat een ster is leren moet; vervolgens Stel dat je een ster aan een student moet omschrijven. De taal die u in uw beschrijvingen gebruikt zullen aanzienlijk verschillen. Als u hebt getypt van uw beschrijving in een tekstverwerker of een Internet leesbaarheid checker gebruikt, kunt u dat uw document de lezing van het niveau om te bepalen of uw beschrijving ook diepgaande (voor kleuters) of te simplistisch (voor studenten is). Hoewel het leesniveau slechts een ruwe leidraad is, is het nog steeds nuttig.

Instructies

1

Open een nieuw Microsoft Word-document en klik op de optie 'Tools' in de bovenste menubalk. Een drop-menu verschijnt.

2

Kies 'Opties' in het drop-menu.

3

Klik op 'Spelling en grammatica.

4

Vink het vakje met een adellijke titel 'Grammatica tegelijk met spelling controleren'.

5

Vink het vakje met een adellijke titel "Leesbaarheidsstatistieken weergeven" onder de optie met een adellijke titel "bij het uitvoeren van grammaticacorrecties in Word." Klik op 'OK'.

6

De spellingcontrole gebruikt nadat u klaar bent met het typen van uw document. De spellingcontrole venster zal u tonen het leesniveau van het document. Om te meten wat het leesniveau betekent, wordt gebruikt door JuicyStudio.com, gelegen in de verwijzing hieronder.

7

Gebruik een Online leesbaarheid Checker. Als alternatief voor de bovenstaande stappen, typ uw document en kopieer de tekst. Open uw internetbrowser en gebruik van een Internet leesbaarheid Checker. Voor het gemak heeft een checker gekregen in de Resource sectie hieronder. Plak de tekst in het tekstvak en druk op de knop "Leesbaarheid controleren". De site zal de leesbaarheid van uw document controleren.