Hoe te herstellen van een Trojan-Virus in Windows XP

Hoe te herstellen van een Trojan-Virus in Windows XP


Trojaanse paarden, virussen en andere vormen van malware infecteren dagelijks duizenden computers. Malware kan verspreiden via besmette e-mailberichten, via downloaden van geïnfecteerde bestanden of zelfs door gewoon een geïnfecteerde website te bekijken.

Terwijl de meeste antivirusprogramma's uitstekend werk om te voorkomen dat malware-infecties doen, zijn er bepaalde infecties die doorkomen. Als een stuk van malware het infecteren van een computersysteem, kan het worden verwijderd met speciale anti-malware software.

Instructies

1

Open de internetbrowser van de computer. Download een gratis malware removal tool naar de harde schijf. Twee goede programma's zijn McAfee Stinger en Trend Micro Housecall (zie bronnen).

2

Dubbelklik op het pictogram voor het virus verwijderen bestand. Klik op "Scan nu" en laat de scanner te lopen tot voltooiing. Als alles klaar is, kan het virus wegruiming werktuig weergeven een prompt voor het verwijderen van eventuele bedreigingen gevonden; Klik op "OK" om te verwijderen. Herstart het systeem als gevraagd dit te doen.

3

Download de gratis versie van Malwarebytes' Anti-Malware software (zie bronnen). Dubbelklik op het pictogram voor het installeren van het programma en volg de aanwijzingen (blijven klikken "Next") totdat de installatie is voltooid. Klik op "Finish". Malwarebytes' Anti-Malware zal automatisch openen

4

Selecteer het tabblad "Scanner" en klik op de "Uitvoeren volledig aftasten" radio knop. Klik op "Scannen" en laat de toepassing om te voltooien van de scan. Wanneer de scan voltooid is, klikt u op "OK".

5

Klik op "Verwijderen geselecteerd." Herstart het systeem als gevraagd dit te doen.