Hoe te geven een Object een schaduw in Illustrator

Te voegen bewerkbare soft - of hard - edged schaduwen aan de graphics en het type die u in Adobe Illustrator maken, gebruik van het programma pixel-gebaseerde live slagschaduweffect. Toe te passen op een afzonderlijk object, groep objecten of een hele laag, vervolgens de instellingen zo veel en zo vaak als u wilt aanpassen. Het moment dat u bekijkt of het effect, toepast, terwijl anderen bepalen de manier waarop die je schaduw met andere objecten in het document samenwerkt ziet u het effect van sommige slagschaduw parameters.

Instructies

1

Kies het gereedschap selecteren in de Adobe Illustrator-werkset. Klik op het object waarnaar u wilt een slagschaduw toevoegen.

2

Selecteer "Drop Shadow" van het stileren vlieg-uit menu van het menu Effect. Klik op het selectievakje 'Voorvertoning' in het dialoogvenster slagschaduw zodat u van de effecten van uw instellingen zien kunt als u fine-tunen van uw effect.

3

Kies een overvloeimodus in het menu van de drop-down "Modus" schaduw. U kunt een verschil in het uiterlijk van de schaduw zal niet zien wanneer u overvloeimodi wijzigt tenzij de illustratie waarnaar u de schaduw toepast op de top van een ander grafisch element valt.

4

Voer een waarde van nul tot 100 in het gegevensveld "Ondoorzichtigheid". Op nul wordt uw effect volledig transparant en daarom onzichtbaar. Op elke waarde tot 100, uw schaduw toont gedeeltelijke transparantie; bij 100 wordt het volledig ondoorzichtig.

5

Positieve of negatieve numerieke waarden invoeren voor "X Offset" en "Y Offset." Deze parameters bepalen de afstand tussen uw object en zijn schaduw, en in welke richting het effect de schaduw werpt. De X-waarde bepaalt de horizontale positie terwijl de Y-waarde de verticale as bepaalt. Positieve waarden plaatsen de schaduw naar rechts van het object of eronder. Negatieve waarden plaatsen naar links of boven. Typ in uw verschuivingswaarden als cijfers of de nummers aanpassen door te klikken op de up en down pijl besturingselementen gekoppeld aan de twee gegevensvelden.

6

Voer een straal "Blur" numeriek of door de schuifregelaar aangesloten op het gegevensveld aan te passen. Hoe hoger de straal vervagen, de bredere de afstand tussen de rand van de schaduw en de buitenste rand van de Gaussian blur. Bij lagere vervagen stralen, je schaduw geeft een steviger rand en meer bijna lijkt op de vorm van het object die door het wordt geworpen. Bij hogere waarden wordt de schaduw een diffuse halo rond het object. Een waarde van nul geeft de schaduw een harde rand.

7

Klik op het besturingselement "Kleur" om het dialoogvenster Kleurkiezer. U kunt uw schaduw kleur opgeven met HSB, RGB-, CMYK- of hex waarden, of klik op de knop "Kleurstalen" om steunkleuren of CMYK-kleurbibliotheken waaruit u kunt kiezen. Klik op de knop "OK" om terug te keren naar het dialoogvenster slagschaduw wanneer u klaar bent met het opgeven van uw Schaduwkleur.

8

Voer een "Darkness" waarde van nul tot 100 om aan te geven een schaduw gemaakt door zwart met de lijn van het object en opvulkleuren in plaats van het opgeven van een schaduwkleur te mengen. Als u een waarde van 100 procent duisternis op een schaduw voor een object dat niet zwart toepast, zal Illustrator formuleren de schaduwkleur uit een mengsel van proces primaire kleuren, hoewel de schaduw er op het scherm zwart ziet. Een 100-procent duisternis waarde aan een schaduw op een zwart object toepassen en de resulterende schaduw is 100 procent zwart. Aan een duisternis waarde van nul maakt Illustrator een slagschaduw dat is dezelfde kleur als het object waarop het is toegepast, met inbegrip van zowel lijn-en vulkleuren.

9

Klik op de "OK" knop om te bevestigen uw instellingen, en uw effect toepassen. Dubbelklik op het effect in het deelvenster "Vormgeving" om de parameters te allen tijde bewerken.

Tips & waarschuwingen

  • Als u uw effect op een afzonderlijk object of een groep objecten toepast, nemen alleen die objecten over de schaduw verschijning. Als u het effect op een gehele laag toepast, weergegeven alle objecten op die laag een slagschaduw, tenzij u hem uit die laag verwijderen. Dat komt doordat Illustrator past het effect aan de laag zelf, niet alleen de objecten op het.
  • Als u bekend met Adobe Photoshop laag overvloeimodi bent, zult u herkennen van Illustrator lijst van slagschaduw overvloeimodi en hun eigenschappen.
  • Als u wilt het uiterlijk van een slagschaduw op een object met een lijn en vulling wijzigen, selecteer het object waarop u het effect hebt toegepast. Open het deelvenster Vormgeving en sleep de "Drop Shadow" uiterlijk item totdat het geldt alleen voor overzicht lijn van het object.
  • U kunt een slagschaduweffect uitschakelen door te openen het deelvenster Vormgeving en te klikken op uit de zichtbaarheid ervan "oogbol." Dit deactiveert het effect, maar niet verwijderen.
  • Als het is belangrijk dat uw Illustrator-illustraties volledig vector gebaseerd blijven, vergeet dan niet dat de slagschaduweffect pixels worden gebruikt om de schaduw zelf te maken.