Hoe te gebruiken DD een schijf naar een grotere schijf klonen

Hoe te gebruiken DD een schijf naar een grotere schijf klonen


Linux en Unix gebruikers kunnen het maken van een exacte kloon van een schijf met behulp van de "dd" commando vanaf de command line. Als er ruimte beschikbaar op een harde schijf onvoldoende, kunt u de kleinere schijf naar een grotere schijf klonen. Het "dd" commando is een low-level kopiƫren en conversie tool. Dit betekent dat de ruwe gegevens, met inbegrip van eventuele ongebruikte bits op de vaste schijf worden gekopieerd. Het "dd" commando kan ook worden gebruikt een exacte kopie van een CD of DVD te maken.

Instructies

1

Open een terminalvenster of log in een terminal sessie.

2

Typ het commando "df" te vinden de apparaatnamen voor de schijf die u wilt klonen en de grotere, lege schijf. De apparaatnamen eruit zal zien: "/ dev/sda" en "/ dev/sdb".

3

Typt u de opdracht "dd wanneer = / dev/sda van = / dev/sdb" om een kloon van de kleinere schijf naar de grotere. "/ Dev/sda" en "/ dev/sdb" vervangen door de namen van de apparaten die u in stap 2 hebt gevonden. De naam van het apparaat voor de oorspronkelijke schijf wordt geplaatst na "als =" in de opdracht. De naam van het apparaat van de grotere schijf wordt achter "van =" in de opdracht geplaatst.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u plaatst de naam van het apparaat van de oorspronkelijke schijf na de "als =" gedeelte van de opdracht en de naam van het apparaat van de nieuwe schijf na het "van =" gedeelte van de opdracht. Anders, zal u de oorspronkelijke schijf volledig wissen.