Hoe te formatteren een Ubuntu harde schijf voor gebruik met Windows & Mac

Hoe te formatteren een Ubuntu harde schijf voor gebruik met Windows & Mac


Als u Ubuntu Linux gebruikt en hebben een externe harde schijf of harde schijfpartitie die u wilt gebruiken met Windows en Mac besturingssystemen, moet u formatteren met een bestandssysteem dat alle besturingssystemen ondersteunen. Ubuntu's standaard ext4-bestandssysteem niet wordt ondersteund door beide besturingssystemen en Macs kunnen niet schrijven naar NTFS, Windows standaard bestandssysteem. U kunt de harde schijf met het FAT32-bestandssysteem formatteren zodat elk besturingssysteem volledige lees- en schrijftoegang tot het hebben kan.

Instructies

1

De Ubuntu Software Center openen door te klikken op het pictogram van de "Ubuntu" in de linker bovenhoek van het scherm, "Ubuntu Software" typen in het zoekvak dat verschijnt en druk op "Enter".

2

Typ "Gparted" in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster Ubuntu Software Center.

3

Klik op de "Gnome partitiebewerker"-pakket in de lijst met resultaten en klik op de knop "Install".

4

Typ uw wachtwoord in het dialoogvenster wachtwoord en druk op "Enter". Ubuntu automatisch gedownload en geïnstalleerd van GParted op uw systeem.

5

Sluit de verwijderbare harde schijf naar uw computer Ubuntu, als u wilt formatteren een verwisselbare harde schijf.

6

Klik op het pictogram van de "Ubuntu" in de linker bovenhoek van het scherm, typ "Gparted" en druk op "Enter" om te starten van GParted.

7

Bieden van uw wachtwoord, indien gevraagd, en druk op "Enter".

8

Klik op de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het venster van GParted en selecteer de harde schijf die u wilt opmaken in de lijst.

9

Met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie die u wilt opmaken in het hoofdvenster van het venster GParted, wijs "-indeling naar" en selecteer "FAT32". U kunt niet formatteren gekoppelde partities; met de rechtermuisknop op de partitie en selecteer "Unmounten" als u het niet opmaken.

10

Klik op de "Apply" knop op de werkbalk om de inhoud van de geselecteerde partitie wissen en deze te formatteren als FAT32.

Tips & waarschuwingen

  • Kunt u een nieuwe partitie te formatteren als FAT32 door rechtermuisknop bestaande partities en te selecteren "Verwijderen" om ruimte vrij te maken en vervolgens met behulp van de "Nieuwe" knop om te zetten en een nieuwe partitie formatteren.
  • Een partitie formatteert, worden alle gegevens op het. Back-up van belangrijke bestanden voordat het formatteren van de partitie.
  • U kunt Ubuntu's systeempartitie niet formatteren als FAT32. Ubuntu uitvoeren niet op een FAT32-bestandssysteem.