Hoe te formatteren een nieuwe harde schijf

Wanneer u een nieuwe computer of als u gewoon opnieuw alles met uw bestaande computer door te starten met een schone lei wilt, moet u uw nieuwe harde schijf formatteren. Er zijn verschillende methoden voor het opmaken van een harde schijf. Ga als volgt te werk voor een Windows-besturingssysteem.

Instructies

1

Gebruik de diskette hebt opgestart. Dit is de conventionele manier van formatteren van uw harde schijf. Plaats de opstartdiskette en schakel vervolgens op uw computer.

2

Druk op de \"Enter\" sleutel op uw toetsenbord als je in het opstartmenu.

3

Kies uit de opdracht van de optie voor de ondersteuning van de CD. Dit zal u brengen naar een MS-DOS-prompt. Waar de cursor knippert Typ fdisk (één woord). Vervolgens sloeg \"Enter\" sleutel van toetsenbord.

4

Druk op \"Y\" wanneer u de waarschuwingspagina zien zodat u een ondersteuning voor grote schijven krijgt.

5

Kies het type van partities die u wilt als je bij de opties van FDISK. Hier ziet u een lijst met opties die zijn genummerd. Scroll naar elkaar en u het optienummer veranderd tussen de clausule teken zien zult. Voor beginners, kunt u kiezen om één grote partitie te maken. De eerste kiezen, vervolgens treffer \"Enter\" sleutel.

6

Typ format c: en daarna, sloeg de \"Enter \" toets rechts na de dubbele punt. Het verschijnt op uw scherm als dit: A:\ > format c:

7

Lees de waarschuwing en selecteer vervolgens ofwel Y of N. (Y voor Ja en N voor No). De waarschuwing zou zeggen \"Warning, alle gegevens in niet-verwisselbare schijfstation C: zullen verloren gaan! \"

8

Lees de bijbehorende pagina. Dit zal u tonen de stationsgrootte en de geschatte tijd in beslag.

9

Typ in e: voor de locatie van het CD-station. Druk op de \"Enter\" sleutel. Dit brengt u naar het station E. Op zal uiterlijk vertoon als: A:\ > e:

10

Typ \"Setup\" vervolgens treffer \"Enter.\" op zal uiterlijk vertoon als: E:\ > setup

11

Volg de instructies op een leesbaarder Windows setup.

Tips & waarschuwingen

  • Ook kunt u de methode CD boot. Plaatst het besturingssysteem schijf of de set up schijf. Zodra je pop in de CD naar uw computer, wordt u begeleid door de opmaak van uw nieuwe harde schijf. Volg gewoon de instructies en voltooit u deze taak zonder nauwelijks moeite. Dit is de eenvoudigste manier om uw nieuwe harde schijf formatteren.
  • Back-up van uw bestanden voordat u begint als u uw eigen computer opmaakt zodat u nog steeds uw gegevens op de pas geformatteerd systeem kunt.