Hoe te formatteren een Maxtor harde schijf

Er zijn veel situaties waarin een harde schijf, zoals die geproduceerd door de Maxtor Corp, moet opnieuw worden geformatteerd. Zoals de situatie zich voordoet, is het belangrijk dat computergebruikers het proces van het opnieuw formatteren van de harde schijf en de bijbehorende stappen begrijpen. Harde schijf formatteren is vaak een proces van de gegevensterugwinning nadat de computer software milieu is instabiel. Dit zorgt voor een verse installatie van het besturingssysteem en andere software en de terugkeer naar een bruikbare computersysteem.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop in de linkerbenedenhoek van het bureaublad van Windows.

2

Klik op de knop "My Computer" of "Computer" op de rechterkant van het menu dat verschijnt.

3

Met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf die u wilt opmaken.

4

Selecteer de kop van de "Format" in het contextmenu dat verschijnt. Hiermee opent u het dialoogvenster schijf formatteren.

5

Typ een naam voor de harde schijf in het tekstvak "Volume Label" is gelegen in het centrum van het programmavenster. Laat alle andere instellingen op hun standaardwaarde.

6

Klik op de "Start" knop om te beginnen de schijf opnieuw formatteren proces. Dit wordt opgemaakt van alle gegevens op de schijf en wordt hersteld naar de standaardinstelling, bruikbare staat. Dit proces kan enkele minuten duren tot enkele uren, afhankelijk van de capaciteit van de harde schijf.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up van al uw belangrijke gegevens indien mogelijk vóór het uitvoeren van deze taak, zoals het veegt alles van de harde schijf.