Hoe te formatteren een Laptop harde schijf

Hoe te formatteren een Laptop harde schijf


Er zijn verschillende redenen die van een laptop harde schijf kan moeten worden geformatteerd. Zwaar gebruik en misbruik van Windows, installeren en verwijderen van grote aantallen van programma's en virus besmetting kunnen alle verlamde Windows tot het punt dat een herinstallatie van het besturingssysteem nodig is. Het is ook mogelijk, dat u hebt gekocht een nieuwe harde schijf ter vervanging van een defecte schijf of geven hogere opslagcapaciteit, en die schijf formatteren moet naar het voorbereiden van Windows-installatie. Een installatiediskette van Windows of de software die wordt geleverd door de fabrikant van de harde schijf gebruikt, maakt het gemakkelijk naar de indeling. Lees verder om te leren hoe te formatteren van een harde schijf van de laptop.

Instructies

1

Ervoor zorgen dat de vaste schijf goed is geïnstalleerd in de laptop. De drive kan niet worden opgemaakt voordat het wordt geïnstalleerd, of als het niet correct geïnstalleerd.

2

Het verzamelen van de vereiste software. Het type medium zal afhangen van de hardware in uw laptop. Oudere computers zonder een cd-rom-station, vergt het gebruik van de diskettes van het besturingssysteem. Laptops waarop Windows XP kunnen vereisen de installatie-CD en product-toets. Oudere versies van Windows hebben ook vermogen schijf formatteren in het installatieproces, en de installatiemedia is een CD of een diskette.

3

Plaats de installatiesoftware schijf of fabrikant in het station en start vervolgens de computer. In het begin van de installatieprocedure heeft Windows installer een stap die zal detecteren eventuele geïnstalleerde schijven en zorgen voor hen moet worden opgemaakt. De software van de fabrikant van de schijf zal ook de vaste schijf detecteren en geven u de mogelijkheid om het station te formatteren.

4

Bepalen welk bestand systeem is om te worden gebruikt. Windows XP zal werken op een NTFS-bestandssysteem of een oudere VFAT bestandssysteem. Kies het gewenste bestandssysteem wanneer daarom wordt gevraagd.

5

Bepalen of de hele schijf moet worden opgemaakt of als de schijf zal worden gepartitioneerd en elke partitie afzonderlijk worden geformatteerd. Windows installer bevat een menu-gestuurde hulpprogramma waarmee voor het formatteren harde schijfpartities ontstaat. Als de vaste schijf wordt geformatteerd ter vervanging van een bestaande Windows-installatie, bestaande partities verwijderen en ze opnieuw te maken.

6

Formatteer de harde schijf met de Windows installer als daarom wordt gevraagd. Windows installer zal u laten weten wanneer het is tijd om de schijf formatteren en om bevestiging gevraagd.

Tips & waarschuwingen

  • De software van de fabrikant die wordt geleverd met een laptop harde schijf schijf-opmaak mogelijkheden soms zal omvatten, maar Windows kan niet worden geïnstalleerd.