Hoe te formatteren een externe harde schijf naar een NTFS

De bestandsindeling van fatsoen NTFS wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem naar indeling interne en externe harde schijven. U kunt een externe harde schijf formatteren met de NTFS-indeling met behulp van de ingebouwde programma meegeleverd met het besturingssysteem Windows. De procedure is eenvoudig en vereist geen extra software. Een NTFS-geformatteerde externe harde schijf kan vervolgens worden gebruikt met elke PC met een versie van Windows die later valt dan Windows 3.

Instructies

1

Sluit de kabel die is aangesloten op de externe harde schijf op een USB-poort op de PC. Klik met de rechtermuisknop op de "Mijn Computer" icoon op het bureaublad. Selecteer "Beheren" in het drop-down menu.

2

Klik op "Apparaatbeheer" in de linkerkolom van het venster dat verschijnt. Klik op het pictogram '+' naast "Disk drives" dat in de kolom aan de rechterkant van "Apparaatbeheer."

3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de externe harde schijf. Kies "Eigenschappen" uit het pop-upvenster.

4

Klik op het tabblad van de "Document" bij de bovenkant van het venster dat het pop-upvenster heeft vervangen. Klik op de knop 'Optimaliseren voor prestaties' onder 'Beleid'. Klik op "OK" om het venster te sluiten.

5

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de externe harde schijf in de middelste kolom van het venster dat nog openstaat. Selecteer 'Format' uit het venstermenu.

6

Selecteer "NTFS vanuit het"Bestandssysteem"drop-down menu in het nieuwe venster dat verschijnt. Klik op de "Start"-knop onderaan het venster.

7

Wachten zoals een voortgangsbalk wordt weergegeven aan de onderkant van het venster en ingevuld van links naar rechts. Zodra de voortgangsbalk volledig heeft ingevuld, klikt u op de rode 'X' in de rechterbovenhoek van het venster.

Tips & waarschuwingen

  • Het besturingssysteem Mac OS X een NTFS-geformatteerde externe schijf kunnen lezen maar kan niet schrijven naar het.