Hoe te formatteren een externe harde schijf 1

Hoe te formatteren een externe harde schijf 1


Heeft uw externe harde schijf gevuld met een heleboel nutteloze informatie en u zou willen het snel opruimen? Om dit te doen moet u formatteren. Er zijn verschillende soorten externe harde schijven, maar het meest populaire type is de USB-harde schijf. Je zou kunnen hebben een standaard-type USB harde schijf of je zou kunnen hebben een solid-state USB harde schijf. Het proces voor het opmaken van een externe harde schijf is hetzelfde, ongeacht welk type schijf u hebt.

Instructies

Externe harde schijf formaat proces

1

Dubbelklik op de "Mijn Computer" icoon op het bureaublad of klik op de knop "Start" en klik op 'Mijn Computer'.

2

Zoek de externe harde schijf die u wilt opmaken en klik met de rechtermuisknop op het... Hier ziet u een pop-up menu. Beweeg uw muis over de "" onder de verkoopvorm en klik met de linkermuisknop het.

3Hoe te formatteren een externe harde schijf 1


Een ander vak wordt weergegeven. Accepteer de standaardinstellingen, of u kan het selectievakje "Snel formatteren". De optie Snelformatteren gaat veel sneller, dus als u in een haast bent, kunt deze optie te selecteren. Echter, de gegevens worden gewist meer grondig als u niet Snelformatteren inschakelt. Maak uw keuze en klik op 'Start'.

4Hoe te formatteren een externe harde schijf 1


Hier ziet u een dialoogvenster met de waarschuwing dat als u nog steeds alle gegevens worden gewist. Klik op "OK".

5

Dan u een voortgangsbalk toont u hoe het formaat proces gaat ziet. Hebt u een grote harde schijf kan het even duren om te voltooien van het formaat.

6Hoe te formatteren een externe harde schijf 1


Als het klaar is, krijgt u een doos informeren u dat het formatteren is voltooid. Klik op "OK" en "sluiten". Het station is schoon en klaar voor nieuwe gegevens.

Tips & waarschuwingen

  • Ook kunt u de format-functie voor het opmaken van de floppies, USB duimaandrijving en bijna elke andere externe apparaat voor gegevensopslag.
  • Wees zeer voorzichtig met het hulpprogramma format omdat wist gegevens opmaken, en als u per ongeluk het op uw primaire harde schijf, u zal uw computer onbruikbaar geheel. Zorg ervoor dat u hebt gekopieerd alle van de gegevens die u bewaren naar een andere locatie wilt voor het formatteren. Bovendien, terwijl opmaak alle gegevens volledig te wissen lijkt, technisch niet. Als u doneren, verkopen of verwijdering van uw externe harde schijf hebt en gevoelige gegevens op uw schijf zoals financiĆ«le gegevens, fiscale administratie of andere persoonlijke gegevens, moet u weten dat deze gegevens kan worden hersteld door iemand met behulp van algemeen beschikbare hulpmiddelen. Als u volledig wissen alle sporen van gegevens wilt, zijn er programma's die gebruikmaken van wissen procedures ministerie van defensie zijn goedgekeurd voor het elimineren van top-secret overheidsinformatie van harde schijven (Zie de sectie bronnen voor een vrij nut).