Hoe te formatteren een CD-R-schijf

Hoe te formatteren een CD-R-schijf


Voordat u een media-schijf in uw computer, kunt of het nu een CD, CD-R of DVD, het moet worden geformatteerd. Gelukkig, het proces voor het opmaken van een CD-R-schijf is zeer eenvoudig. Windows heeft een ingebouwde functie voor dit proces en alles behalveĆ¢ doorloopt u het.

Instructies

1

Open het CD-station op uw computer en plaats de CD-R erin met het etiket naar boven. Sluit het CD-station. Een "Automatisch afspelen" venster zal openstellen.

2

Kies 'Bestanden branden op schijf'. In het volgende venster dat wordt geopend, typt u een naam voor de CD-R-schijf. Klik op "Toon opmaak opties."

3

Kies de juiste optie voor het formatteren voor wat u wilt doen. Als u bestanden kopiƫren naar de schijf allemaal tegelijk wilt, en kies vervolgens "Mastered." Wilt u laat de CD-R-schijf in en een paar bestanden tegelijk te branden over een periode van tijd, kies 'Live File System.' Klik op "Next" en de CD-R-schijf wordt geformatteerd.

Tips & waarschuwingen

  • In oudere versies van Windows wordt de selectie in AutoPlay "Schijf formatteren." Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om de naam van de schijf en deze te formatteren.
  • Maken absoluut zeker dat er geen bestanden op de schijf voor het formatteren zijn. Dit zal veeg uit om het even wat op de schijf en deze bestanden zou niet meer worden hersteld.