Hoe te formatteren een CD-R-schijf 1

Hoe te formatteren een CD-R-schijf 1


CD-R-schijf formatteren wordt meestal uitgevoerd wanneer de schijf wordt gebruikt voor gegevensopslag, in plaats van voor het maken van een audio-CD die kan worden afgespeeld in muziek CD-spelers. De tijd die nodig is om een CD-R-schijf te formatteren hangt uitsluitend af van de grootte van de schijf, de snelheid van de CD-brander en de grootte van de bestanden die worden overgebracht naar het. Formatteren is een eenvoudig proces dat niet veel technische activiteit vereist. Toepassen van instellingen en configuraties op de schijf is dat alles moet worden gedaan.

Instructies

1

Plaats een lege CD-R in uw harde aandrijving van CD-ROM.

2

Afsluiten van de AutoPlay tweespraak venster, wanneer het wordt weergegeven op uw computerscherm, door te klikken op de 'X' in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster.

3

Klik op het tabblad "Start", gelegen in de linkerbenedenhoek van de taakbalk, selecteer vervolgens de "Computer" of "My Computer" tabblad map in de lijstopties van de computer. Deze map zal getiteld "Computer" in Vista"en"My Computer"in eerdere versies van de besturingssystemen, zoals Windows XP.

4

Rechtsklik op de CD-R's Verwisselbare opslag mapeigenschappen tabblad wanneer het venster Explorer van de Computer opent.

5

Selecteer de actie 'Format' in het snelmenu van de drop-down. Opmaak automatisch zal beginnen en een schatter verstreken tijd wordt weergegeven in een dialoogvenster weer te geven hoe lang die het duren zal om het formatteren van de schijf. Zodra het proces voltooid is, verdwijnt dit venster automatisch.