Hoe te dumpen geheugen in Windows XPAls geboden om dit te doen, kunt uw Windows XP-machine opnemen alles wat er gebeurt wanneer het crasht, en deze op in een bestand met de naam van een geheugendump slaat. Het bestand kan bevatten belangrijke informatie die u een softwareprogrammeur helpen kan of technicus identificeren precies waar het probleem zich voordeed. Windows XP dumpt geheugen automatisch wanneer correct ingesteld, maar deze instellingen zijn verborgen weg in de systeemsoftware.

Instructies

1

Setup van Windows XP om te beginnen een geheugendump wanneer op ongenode gast. Klik op de "Start"-menu in de linkerbenedenhoek van het scherm van de Windows-computer. Selecteer "Run" uit het venstermenu. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster.

2

Typ "control sysdm.cpl" in het dialoogvenster en klik op de knop "OK" in de rechterkant van het vak. Een nieuw venster zal verschijnen.

3

Druk op het tabblad "Geavanceerd". Klik op "Instellingen" vermeld onder "Opstart- en herstelinstellingen." Kies "volledige geheugendump", en klik op 'OK'.

4

Klik op "OK", vervolgens herstarten uw Windows-computer om de wijziging te activeren. Geheugen dumping is nu ingeschakeld op uw computer.

5

Zoek de opslageenheid vuilnisstortplaats de volgende keer uw computer crasht of onverwacht wordt afgesloten. Klik op de "Start" knop in de linker hoek van Windows en druk op 'Zoeken'. Schakel het selectievakje naast "Alle bestanden en mappen."

6

Typ "*.dmp" in het zoekvak en druk op 'Zoeken'. De dump van het kernelgeheugen wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Tips & waarschuwingen

  • Bij ontvangst bijstand van ondersteuningstechnici van Microsoft, kan u worden gevraagd om een bestand met een geheugendump. Microsoft technici zijn getraind om te ontcijferen en begrijpen geheugen dump gegevens om te helpen oplossen en oplossen van computerproblemen.