Hoe te doen van een regenboog met het toetsenbord

Hoe te doen van een regenboog met het toetsenbord


Vele instant-messenger services en social networking sites hebben kleine grafische emoticons (emotie pictogrammen) die u kunt invoegen in uw bericht met behulp van een toetsenbordcode; Sommige diensten hebben een regenboog-emoticon. De Unicode-symboolset heeft een regenboog-pictogram dat u openen kunt door het invoeren van de juiste numerieke code met behulp van uw toetsenbord te krijgen; uw browser moet echter de juiste lettertypen geïnstalleerd om weer goed, evenals iedereen probeert weer te geven van het symbool te hebben. Het Unicode "frown" symbool, een omgekeerde boog die lijkt op een regenboog, is een andere optie. (U kunt ook het maken van een regenboog met ASCII-kunst--toetsenbordtekens geregeld naar een beeld vormen.

Instructies

Windows Live Messenger Rainbow Emoticon

1

Open Windows Live Messenger en meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

2

Begin een gesprek met een andere gebruiker.

3

Type (R) op uw toetsenbord om een regenboog verschijnen. Stuur uw bericht.

Unicode-symbolen

4

Open uw browser en ga naar een Unicode browser testpagina voor de Unicode "regenboog"-symbool (zoals fileformat.info/info/unicode/char/1F308/browsertest.htm) of "frons" symbool. Controleer of het symbool correct worden weergegeven.

5

Zorg ervoor dat uw numerieke lock ingeschakeld is. Druk op de "Alt" toets ingedrukt.

6

Typ een teken van het "+" (zonder de aanhalingstekens) met behulp van het numerieke toetsenblok. Voer "1F308," de code voor een Unicode "regenboog"-symbool. Druk op "Enter".

ASCII-Rainbow

7

Open een tekstverwerkingsprogramma, zoals Word of WordPad. Een niet-proportionele lettertype selecteert, ook bekend als een monospaced lettertype of fixed-pitch lettertype zoals FixedSys; de tekens en spaties moeten dezelfde horizontale breedte hebben. (Een proportioneel lettertype werkt niet.)

8

Spaties 18, gevolgd door 27 onderstrepingstekens.
11 spaties, gevolgd door _,---' ___ '---. Druk op "Enter".
Acht spaties, gevolgd door,-'
,---' __ '---. '-. Druk op "Enter".
Vijf spaties, gevolgd door,-',-' __,---'
---.__ -. '-. Druk op "Enter".
Typ drie ruimten, gevolgd door ',-',-' ,---' '---. -. -. `. Druk op "Enter".
Typ twee spaties, gevolgd door /,',-',-' -. -. '. \ druk op "Enter".
Typ een spatie, gevolgd door /,',',--' --. . '. \ druk op "Enter".
Type | / ,' ,' .. \ | Druk op "Enter".
Nu moet je een regenboog met vier strepen.

9

Selecteer de tekens die make-up een van de vier strepen en verandert de tekstkleur. Doe hetzelfde voor elk van de andere drie strepen te maken van een gekleurde regenboog.

10

Sla het bestand als u wilt gebruiken in de toekomst uw ASCII-regenboog. U kunt kopiëren en plakken van uw regenboog in documenten of tekstvelden voor websites, sociale netwerksites of weblogs. Merk op dat opmaak zoals kleuren kan worden ontdaan, afhankelijk van het programma waarin u de gegevens uw regenboog plakt. Sommige programma's ook strippen van spaties aan de linkerkant van elke tekstreeks; u kunt dit omzeilen door elke linker ruimte te vervangen door een periode.