Hoe te doen een klok in HTML

Hoe te doen een klok in HTML


Commerciƫle Web ontwikkeling pakketten zijn vaak vol met speciale hulpprogramma's waarmee ontwikkelaars om sites te maken met allerlei toeters en bellen om de visuele aantrekkingskracht van elke pagina met minimum van handmatige codering. Ontwikkelaars die liever de hands-on pad voor pagina schepping en de betere beheersing HTML-codering biedt, toe te voegen in het oog springende raakt, als een klok die automatisch wordt bijgewerkt zonder het opnieuw laden van de pagina, niet noodzakelijk betekent dat HTML te laten vallen ten gunste van een andere codering methode. Zijvlakken van strikte HTML met segmenten van JavaScript kunt uitvoeren bijna elke creatieve taak die u wilt weergeven.

Instructies

1

Open de pagina HTML-bronbestand in een programma of tekst editor.

2

Zoek de positie op de pagina waar u wenst te plaatsen van de klok.

3

Voeg de volgende code in de sectie < body > van uw HTML-bestand:

< script type = "text/javascript" >

functie GetClock() {}

d = nieuwe Date();

nhour = d.getHours();

Nmin = d.getMinutes();

Als (nmin < = 9) {nmin = "0" + nmin}

document.getElementById('clockbox').innerHTML = ""+ nhour +":"+ nmin +"";

setTimeout("GetClock()", 1000);

}

Window.onload=GetClock;

< / script >

< div id = "clockbox" >< / div >

4

Sla de wijzigingen in het bronbestand en sluit de editor.

Tips & waarschuwingen

  • Dit eenvoudig stukje code wordt de huidige tijd in een 24-uurs digitale notatie weergegeven en wordt automatisch weergegeven de bijgewerkte tijd ongeveer elke minuut. Het gebruik van setTimeout(1000) maakt gebruik van de processor van de klok-snelheid te bepalen de vernieuwingsfrequentie. Dit verschilt enigszins met het type en de snelheid van de processor.
  • De grootte, het lettertype en de kleur van de klok weergegeven kunnen worden gewijzigd door de HTML-weergavewaarden binnen de < div >-code invoeren.