Hoe te converteren van tekst naar kolommen in Excel

Hoe te converteren van tekst naar kolommen in Excel


U al weet Excel is een grote spreadsheetprogramma, maar wist je dat er ook een krachtige tekstverwerker? Vertrouwd raken met een paar eenvoudige trucs zodat u kunt u tekst bewerken en in uw Excel-spreadsheets gebruiken of met andere programma's delen.

Instructies

1

Start Excel en open uw spreadsheet. Markeer de kolom met de gegevens die u wilt converteren. Bijvoorbeeld, hebt u een kolom een lijst met namen in "voornaam, achternaam" formaat bevat, kunt u deze tekst converteren naar twee kolommen, met de voornamen en de andere met de achternamen. Om te beginnen gewoon markeert u de kolom met de lijst met namen.

2

Klik in het menu "Data" en kies de optie "Tekst naar kolommen". Het volgende scherm kunt u kiezen tussen vaste breedte of met scheidingstekens formaat. Kies "vaste breedte" als elke record dezelfde lengte; anders kiest u de "Scheidingstekens" optie. U zou de laatste optie voor een lijst van namen kiezen omdat de eerste en laatste naam zijn gescheiden door een spatie. Deze ruimte wordt het scheidingsteken, met alles vóór de ruimte in één kolom en alles wordt geplaatst na het in een tweede kolom wordt geplaatst.

3

Selecteer het scheidingsteken voor een bestand met scheidingstekens in het volgende dialoogvenster of markeert u de kolommen als u wilt kunt u de opmaak van een vaste breedte maken. Klik op "Next" om door te gaan.

4

Bekijk het volgende scherm dat wordt weergegeven en uw keuzes te bevestigen. Als alles er goed uitziet, klik op "Finish". Uw spreadsheet wordt geformatteerd en de geselecteerde tekst wordt weergegeven in kolommen. In het voorbeeld, zal de laatste namen worden opgemaakt en weergegeven in een tweede kolom. U kunt nu deze gegevens gebruiken, over te brengen naar andere programma's en effectiever mee te werken.