Hoe te blokkeren van PDF-bestanden

Hoe te blokkeren van PDF-bestanden


Portable Document Format (PDF)-documenten worden gebruikt in veel omgevingen, zowel professioneel als privé. PDF-bestanden zijn populair omdat iedereen met een lesprogramma kan openen en bekijken van het materiaal zonder toegang tot de software waarmee het oorspronkelijke materiaal is gemaakt. Afhankelijk van de aard van het materiaal dat wordt gedistribueerd in dit formaat, kan je het nodig om het bestand met een wachtwoord te beveiligen. U kunt PDF-bestanden met het juiste programma gemakkelijk vergrendelen door een paar stappen te volgen.

Instructies

1

Een programma om PDF's te schrijven, zoals Adobe Acrobat Pro Download. Acrobat Pro en andere toepassingen schrijven PDF kan kostbaar, maar er zijn gratis versies beschikbaar. Als u besluit om een minder dure programma of shareware-applicatie gebruiken, zorg ervoor dat heeft het de capaciteit om te vergrendelen of wachtwoord PDF-bestanden te beschermen.

2

Open het PDF-bestand dat u wilt vergrendelen. Gebruik de "Open" optie onder het menu "Bestand". Selecteer de locatie voor het PDF-bestand via het menu "Zoeken In", klik eenmaal op de bestandsnaam van een keer op de knop "Openen".

3

Klik eenmaal op het voorschot drop-down menu en selecteer de optie 'Security'. Kies "Wachtwoord versleutelen" uit de lijst met beschikbare functies. Hierdoor genereert u een pop-up venster vragend of wilt u de beveiligingsinstellingen van het document wijzigen. Klik eenmaal op de knop "OK". Dit opent een apart venster van de "Password Security Settings".

4

Klik op selectievakje eenmaal in de "wachtwoord vereist". Typ een wachtwoord in het veld "Wachtwoord voor openen Document". Noteer het wachtwoord en sla deze op een veilige plaats omdat verloren wachtwoorden van PDF kunnen niet worden teruggevorderd. Gebruik de functies in de sectie "Machtigingen" van het "Instellingen" venster om verdere vergrendelen de PDF. Naast de vergrendeling van het document met een wachtwoord, kunt u de manipulatie van het document met een extra wachtwoord beperken. Wanneer u klaar met het maken van uw selecties bent, klikt u op de knop "OK".

5

Het vergrendelde PDF-bestand als een afzonderlijk bestand opslaan. Vervolgens kunt u de bron PDF openen in het geval dat u het wachtwoord kwijt. Kies de optie "Opslaan als" in het menu bestand. Een map kiezen uit het menu 'Opslaan In' in waarin u wilt opslaan van het wachtwoord PDF beschermde. Typ een nieuwe bestandsnaam en klik eenmaal op de knop "Opslaan".