Hoe Spam wetten naleven bij het verzenden van massa E-mails

Spam e-mails zijn ongevraagde berichten van bedrijven en particulieren verstuurd naar een groot publiek voor een verscheidenheid van redenen. Spam e-mails krijgen vaak verward met de massa e-mails, die worden verzonden door legitieme bedrijven om reclame voor hun producten of verkopen aan mensen die hun e-mailadressen hebben verstrekt. Een website-eigenaar of de ondernemer nodig heeft om te begrijpen hoe spam wetten naleven bij het verzenden van massa e-mails om juridische problemen te voorkomen.

Instructies

1

Beschouw het probleem van de spamming en massa e-mail van de geadresseerde perspectief. De Federal Trade Commission OnGuard programma biedt informatie aan consumenten over zichzelf te beschermen van e-mail oplichting (zie bronnen hieronder). Een bedrijf kan naleven door federale wetten beter begrip van de bezorgdheid van hun klanten door middel van OnGuard.

2

Eerlijke en nauwkeurige onderwerpregels in uw massa e-mails maken Bedrijven die zich niet aan de CAN-SPAM Act van 2003 gebruiken bedrieglijke of misleidende onderwerpen om te tekenen in nietsvermoedende lezers. Een goede manier om aanpak onderwerpregels maken is het gebruik van een korte zin uit de tekst van de e-mail.

3

E-mailontvangers toegang krijgen tot uw zakelijke contactgegevens toestaan. Deze informatie moet omvatten uw postadres, e-mailadres en een telefoonnummer om te zorgen voor een transparant proces terug te keren. Spam wetten op de staat en federale niveau vereisen bedrijven verzenden van massa e-mails te nemen van een huidige postadres te houden hen verantwoordelijk.

4

Label uw e-mail als een advertentie bij het verzenden van het aan een grote groep. Dit is een bepaling van de federale wet om ervoor te zorgen dat e-mailontvangers inzicht in de aard van de massa e-mail. Veel spam e-mails niet onderscheid maken tussen gewone tekst en advertenties, die kunnen leiden tot ontvangers slechte beslissingen of daling voor oplichting.

5

Verstrek een optie voor e-mailontvangers om te stoppen met het ontvangen van berichten van uw bedrijf. De CAN-SPAM Act van 2003, die spam e-mail politie op federaal niveau dicteert, vereist een opt-out-bepaling met elke massa e-mail. Deze optie niet alleen voldoet aan een wettelijke eis maar zorgt voor een goede klantenservice.

Tips & waarschuwingen

  • Spamming serieus nemen Federale wet dicteert dat iemand anti-spamming wetgeving schendt een boete van maximaal 11.000 dollar per overtreding kan ontvangen. Aanvullende invoerrechten kunnen worden verleend voor schendingen van het recht van de staat, afhankelijk van de staat die u wonen.