Hoe overstappen van Mac Mail naar Thunderbird

Thunderbird is een gratis e-mail client beschikbaar van Mozilla, dezelfde organisatie die gemaakt van de Firefox webbrowser. Instellen van uw e-mail op Thunderbird is zeer eenvoudig, mits je uw e-mailinstellingen weet. Op het moment van publicatie, er is geen directe manier opgeslagen e-mails importeren van Mac Mail naar Thunderbird, maar als u een paar bestanden in de Finder te bewerken, kunt u uw opgeslagen E-mail e-mails naar Thunderbird kopiƫren in slechts een paar minuten.

Instructies

Installeren van Thunderbird

1

Ga naar de Thunderbird-pagina op de website mozillamessaging.com en klik op de "Gratis Download" knop. "Save File", klik op "OK" in het pop-upvenster.

2

Dubbelklik op het bestand "Thunderbird.dmg". Een nieuw Finder-venster wordt geopend. Sleep het "Thunderbird" bestand in de map 'Programma's '.

3

Dubbelklik op "Thunderbird" in de toepassingenomslag. U zal worden gevraagd om een nieuw profiel instellen.

4

Voer uw naam, e-mail adres en e-mail wachtwoord in de daarvoor bestemde velden. Selecteer "IMAP" of "POP3" zoals die door de serviceprovider van uw e-mail. Klik op 'Maak Account'.

5

Beweeg uw muis naar de onderkant van het scherm en met de rechtermuisknop op de Thunderbird-symbool in het Dock. Klik op "opties" en vervolgens "Houd in dok."

6

Klik op het pictogram 'Mail' en sleep deze naar de prullenmand. Met Mac Mail verwijderd uit het Dock, is er niet nodig om te deactiveren van uw account in Mac Mail. Het is veilig in de toepassingenomslag moet u beslist te schakelen terug naar het.

Thunderbird E-mail overbrengen

7

Open Thunderbird en met de rechtermuisknop op "Lokale mappen." Klik op "Nieuwe map". Typ een naam, zoals "Importeren" in het veld 'Naam' en klik op 'OK'. Stoppen met Thunderbird.

8

Open een Finder-venster. Klik op uw gebruikersaccount aan de linkerkant van het venster. Klik op "Bibliotheek", "Mail" en vervolgens "mailboxen." Met de rechtermuisknop op het bestand "Import" en klik op "Toon pakketinhoud."

9

Met de rechtermuisknop op het bestand "mbox" en selecteer "Kopiƫren". Met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op "Item plakkenPlakken." De geplakte bestand op het bureaublad, klik op het een tweede keer om de naam bewerkbaar te maken. Typ 'Import' als de nieuwe naam en druk op "Enter".

10

Klik op de "Terug"-knop in het Finder-venster totdat u terug in de map 'Bibliotheek bent'. Klik op "Thunderbird", vervolgens "profielen." Klik op uw profielmap naam, "Mail" en vervolgens "Lokale mappen."

11

Sleep het bestand 'Import' op het bureaublad naar de "Lokale mappen" map. Een dialoogvenster wordt geopend. Klik op "Vervangen" te vervangen door het huidige "importbestand" de vanaf het bureaublad.

12

Lancering Thunderbird. Klik op de map "Import" onder "Lokale mappen." Uw Mac Mail e-mails zijn in deze map.