Hoe op te heffen een Trojan-Virus

Een Trojaan is een vorm van software die infiltreert van uw computer en persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden en credit card informatie verkrijgt. Trojaanse paarden zijn niet zo zichtbaar als duidelijker, schadelijke virussen, zoals spyware en rootkits. Gebruik een anti-virusprogramma dat is gespecialiseerd in Trojan verwijderen. Deze programma's hebben grote databases van reeds bestaande Trojans en worden regelmatig bijgewerkt.

Instructies

Spyware Doctor

1

Het programma van Spyware Doctor downloaden. Sla het EXE-bestand op uw bureaublad. Dubbelklik op het EXE-bestand en volg de instructies om de installatie te voltooien. Wanneer daarom wordt gevraagd, plaatst u een vinkje naast "Start Spyware Doctor" en klik op "Finish" om het programma te openen.

2

Klik op de knop "Start scannen".

3

Klik op "Volledige Scan." De lengte van de scan hangt af van hoeveel bestanden u hebt, en hoeveel zijn septisch voort uw computer. Nadat de scan voltooid is, klikt u op "Fix" de vermelde bedreigingen verwijderen. Start de computer desgevraagd opnieuw op.

Trojan Killer

4

De Trojan Killer EXE-bestand op uw computer installeren. Als alles klaar is, start het programma.

5

Klik op de knop "Update". Klik op "Virus Signature Database Update." Eventuele nieuwe updates worden gedownload.

6

Klik op "Volledige Scan." Eventuele infecties gevonden wordt getoond. Klik op de knop "Quarantaine". Plaats een vinkje naast alle de infecties gevonden en klik op de knop "verwijderen geselecteerd" om te verwijderen.

AVG Anti-Virus Free Edition

7

Het programma van AVG Anti-Virus Free Edition downloaden en installeren op uw computer. Open de AVG zodra de installatie voltooid is.

8

Klik op "Scan nu". Nadat de scan voltooid is, klik op "Geschiedenis" en "Virus Vault."

9

Klik op de knop "Empty Vault" infecties gevonden tijdens de scan verwijderen.