Hoe om te zetten van het startmenu van Windows XP op een Mac's stijl

Macintosh-computers zijn kenmerkend voor hun ontwerp van de gladde taakbalk. In plaats van het hebben van een lange taakbalk en de knop van menu Start aan de onderkant van het scherm zoals in Vensters XP, bijvoorbeeld Macs zijn voorzien van een dok waar de pictogrammen groter worden als de muis zich over hen. Als u wilt dat uw XP-computer Start menu taskbar te laten uitzien als een Mac, gebruik een dok-programma maakte vooral voor Windows-computers. Terwijl geïnstalleerd, ziet uw computerscherm er net als een Macintosh.

Instructies

Verbergen van de taakbalk van het Menu Start

1

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk onderin het scherm. Klik op 'Eigenschappen'.

2

Klik op het tabblad "Taakbalk" als het niet reeds actief.

3

Uncheck de doos voor "De taakbalk vergrendelen". Klik de doos naast "Auto-huid de taakbalk" om het te activeren.

4

Klik op de knop "OK". Het menu Start is nu verborgen. Als u het opnieuw weergeven, beweeg de muisaanwijzer in de buurt van de onderkant van het venster.

Het toevoegen van een Mac-achtige Dock

5

Download en installeer RK Launcher op uw computer (zie link in de bron sectie). Muisaanwijzer op de pictogrammen op de taakbalk van de RK Launcher om ze te zien zoom, net als bij een Mac. Klik op de knop "Aanpassen" om te wijzigen hoe RK Launcher eruitziet op het scherm. Nieuwe programma's toevoegen aan de launcher, met inbegrip van een Start menu-knop. Gebruikers kunnen zelfs toevoegen een knop van de Prullenbak en een pictogram brengt u naar het programma voor het maken van e-mail van uw keuze.

6

ObjectDock, een vrije taskbar dok program, op uw computer installeren (zie link in de bron sectie). Klik op "Configureren Dock" om instellingen te wijzigen. Klik in het tabblad "Docklets" op "Start Menu Launcher." Klik op "This Docklet aan het Dock toevoegen" zodat u toegang heeft tot uw beginmenu rechtstreeks vanaf de taakbalk ObjectDock. Pictogram zoomen op schakelen of uit om te veranderen van het uiterlijk van het Mac-achtige dock. ObjectDock biedt vele verschillende docklets, met inbegrip van de weer-, agenda- en een tijdklok.

7

Downloaden MobyDock op uw Windows XP-computer (zie link in de bron sectie). MobyDock vervangt uw beginmenu door gemeenschappelijke programma's, geopende vensters en functionele pictogrammen te tonen. Het integreert Microsoft Messenger, een klok, weer en andere functies. De MobyDock het Configuratiescherm openen via de taakbalk. Het uiterlijk van de Mac-stijl wijzigen dok, samen met de programma's wordt weergegeven. Klik op 'Accepteren' als u wilt opslaan van de wijzigingen die u hebt aangebracht in het dock.