Hoe om te schakelen van de rij & kolom lay-out van een grafiek in Microsoft Excel

Een grafiek naar Microsoft Excel-gegevens toe te voegen, kan de betekenis van uw bottom line direct verbeteren. Excel biedt veel opdrachten die zich bevinden op een speciale linttabblad met het oog op de grafieken wijzigen. Alle grafieken in Excel gemaakt zijn gebaseerd uit de labels en waarden die worden ingevoerd in de rij en kolom formaat in een geselecteerde bereik van cellen. Standaard, de rij-waarden in een bereik vertegenwoordigt de horizontale etiketten van een grafiek, en de kolomwaarden vertegenwoordigt de verticale etiketten. Als de grafiek die in eerste instantie ontstaat niet wenselijk resultaat oplevert, kunt u de lay-out zonder te typen van de brongegevens.

Instructies

1

Selecteer de gegevens op het Excel-werkblad dat de grafiek zal gebaseerd zijn op. Klik op het "Invoegen" tabblad op het Excel-lint aan de bovenkant van het scherm, en klik vervolgens in de groep grafieken, op de knop die de stijl van de grafiek die u verkiest. Klik op een van de opties die verschijnt.

2

Klik en sleep het chart-object naar de gewenste positie op het werkblad. Met de grafiek nog steeds is geselecteerd, klik op het tabblad "Ontwerp van de hulpmiddelen van de grafiek".

3

Klik op de "Switch rij/kolom" knop in de groep gegevens aan te passen de manier waarop die de grafiek uw waarden vertegenwoordigt.

Tips & waarschuwingen

  • Met de rechtermuisknop op de buitenste rand van de geselecteerde grafiek en kies 'Grafiek verplaatsen' uit het contextuele menu, en selecteer vervolgens de "Nieuw blad" optie om de hele grafiek naar eigen bladtab in de Excel-werkmap.