Hoe om te herstellen van een fletse foto

Hoe om te herstellen van een fletse foto


Vanwege de aard van papier en de kleur verzadiging, zullen de meeste oude foto's vervagen en verslechteren met de tijd. Herstellen van oude, verschoten foto's is relatief eenvoudig met behulp van Photoshop. Een basiskennis van Photoshop en het Tools palet is noodzakelijk deze zelfstudie wilt gebruiken. Volg deze eenvoudige stappen en terugbrengen van leven in die oude en fletse foto's. Gebruik deze Photoshop tutorial en behouden van deze familiefoto's voor toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Instructies

Afbeelding restauratie stappen

1

Sla een kopie van de afbeelding op de computer. Dit bespaart de oorspronkelijke afbeelding in het geval dat het bestand is per ongeluk zijn beschadigd tijdens het bewerken.

2

Als u wilt verwijderen de gele cast, het financieringssaldo van de afbeelding aanpassen door te kiezen voor afbeelding > Aanpassingen > niveaus automatisch bepalen van de hoofdwerkbalk. Als de afbeelding nog steeds een geel colorcast heeft, opent u het dialoogvenster Fotofilter door te klikken op de knop "Nieuwe aanpassingslaag" op de bodem van de lagen palet. Selecteer "Filter" en in de drop-down menu kies blauw. "Behoud helderheid" Controleer en verplaats de schuifregelaar Dichtheid totdat de huidtinten normaal kijken en de rest van de gele cast wordt verwijderd.

3

Open een curves laag door te klikken op de knop "Nieuwe aanpassingslaag maken" bij de bodem van de lagen palet. Klik op het zwarte pipet en vink het vakje "Show Clipping". Dit zal de afbeelding omzetten in een wit vak. De schuifregelaar zwart op de curven grafiek tot het eerste deel van een zwarte gebied in de afbeelding wordt weergegeven. Klik op dat gedeelte van de afbeelding. Klik nu op de witte pipet. Dit zal de afbeelding omzetten in een zwarte doos. De schuifregelaar wit op de curven grafiek totdat het eerste gebied van wit wordt weergegeven en klik op dat gebied. Nu, klik op "OK" in het dialoogvenster Curven.

4

Gebruik de plek Snel retoucheerpenseel in het Tools palet te klonen of genezen onvolkomenheden, vlekken, vlekken en andere merken op de foto.

5

Als u wilt verwijderen van stof en krassen, kies Filter > Ruis > stof en krassen van de hoofdwerkbalk. Een dialoogvenster wordt geopend. De RADIUS-schuifregelaar tot de stof vlekken beginnen te verdwijnen. Verplaats de schuifregelaar drempel in combinatie met de schuifregelaar RADIUS-de meeste van de stof vlekken zijn niet merkbaar, maar het beeld is nog steeds duidelijk.

6

Verscherp de afbeelding door te kiezen voor Filter > Verscherpen > Onscherp masker. Kies een straal tussen 1 en 2 in het dialoogvenster dat wordt geopend. Stel de drempel rond 14. Verplaats de schuifregelaar totdat het beeld te scherp is. Dit kan zijn rond 300-400. Klik op 'OK'. Nu, kies Bewerken > Vervagen Onscherp masker. Onder de modus dropdown menu, selecteer "Helderheid." Stel met de schuifknop totdat de afbeelding de gewenste scherpte. Klik op 'OK'.

7

Afvlakken en sla de afbeelding op. Gefeliciteerd, is uw afbeelding hersteld en klaar om te worden afgedrukt.

Tips & waarschuwingen

  • Niet alle beelden zullen moeten alle stappen, maar alle stappen moeten worden toegepast in chronologische volgorde.
  • Geavanceerde Photoshop gebruikers juist met behulp van meer gedetailleerde methoden met bochten en kanalen kunnen kleuren. Deze tutorial is een totale correctie voor algemeen gebruik door geavanceerde amateurs.