Hoe om te defragmenteren met schakelopties voor opdrachtregel

Hoe om te defragmenteren met schakelopties voor opdrachtregel


Bestanden op een Microsoft Windows-bestandssystemen gefragmenteerd raken na verloop van tijd, wat betekent dat ze zijn opgesplitst in verschillende stukken. Als Windows toegang krijgt de bestanden tot, moet de harde schijf laden van de bestanden vanaf meerdere locaties op de vaste schijf, schijftoegang vertragen. Microsoft Windows bevat een grafische hulpprogramma voor defragmentatie, alsmede een opdrachtregelprogramma. Het opdrachtregelprogramma "Defrag.exe" ondersteunt een verscheidenheid van schakelopties voor de opdrachtregel, die de werking ervan te controleren. Schakelaars bepalen welke schijven het hulpprogramma werkt op, of het hulpprogramma voert een defragmentatie of genereert een rapport en meer.

Instructies

1

Ga naar het menu "Start", vervolgens uitgezocht "Helemaal programma" en "Toebehoren." Met de rechtermuisknop op "Troepenleiding Prompt", klik op "Stormloop zoals bewindsvoerder," type het beheerderswachtwoord en klik op "ja" om het venster van de bevestiging "User Account Control".

2

Typ "Defrag" in het opdrachtpromptvenster en druk op de "spatiebalk".

3

Geef het station of de stations die u wilt defragmenteren. Typ "C:" of een andere stationsletter voor het defragmenteren van een specifieke drive, "/ C" voor defragment alle lokale vaste schijven of "/E C:, D:" voor defragment alle lokale vaste schijven behalve de opgegeven harde schijven, "C:" en "D:" in dit voorbeeld. Druk op de "spatiebalk" na het typen van de schakeloptie voor de opdrachtregel.

4

Geef een optionele bewerking die u uitvoeren wilt; u hoeft niet een van deze schakelopties als u gewoon wilt een vaste schijf te defragmenteren. Type '/ A' een rapport weergegeven op de schijf fragmentatie zonder het eigenlijk te defragmenteren, "/ X" consolidatie van de vrije ruimte op de harde schijf of "/ T" voor het bijhouden van een bewerking al uitgevoerd op de opgegeven vaste schijf. Druk op de "spatiebalk" na het typen van de schakelaar.

5

Type "/ H" en druk op de "spatiebalk" als u wilt dat het defragmentatieproces uit te voeren op een hogere prioriteit dan lage prioriteit. Gebruik deze schakeloptie alleen als de computer niet in gebruik of de prestaties onnodig aangetaste zullen.

6

Type "/ M" en druk op de "spatiebalk" uitvoeren van meerdere bewerkingen van de defragmentatie op hetzelfde moment als u meerdere schijven hebt opgegeven. Dit zal is handig voor computers met SCSI- of SATA-interface schijven, maar langzamer voor computers met IDE-interface schijven.

7

Type "/ U" en druk op de "spatiebalk" om de voortgang van de defragmentatie weergeven in het opdrachtpromptvenster.

8

Type "/ V" naar de uitgebreide modus inschakelen, waarmee u meer informatie wilt over de defragmentatie.

9

Druk op "Enter".

Tips & waarschuwingen

  • Kun je de syntaxis van de opdracht zo complex is als je het nodig te zijn. Voorbeelden zijn: "Defrag C:" voor het defragmenteren van de C: schijf; " Defrag D: F: /X /E /H /M /U /V, "die alle vaste schijven op de computer, behalve de D en F defragmenteert rijdt, consolideert vrije ruimte, loopt bij een hoge prioriteit worden omgezet en voortgang van het afdrukken en aanvullende informatie naar de troepenleiding prompt venster.