Hoe om te controleren XP voor Virus schade

Hoe om te controleren XP voor Virus schade


Computervirus, net als een menselijk virus verspreidt zich van de ene computer naar de andere en is van invloed op uw programma's en het besturingssysteem. Hoewel sommige computervirussen triviaal zijn, velen die de essentiële bestanden die nodig zijn voor uw computer kunnen beschadigen. Als een Windows XP-gebruiker, kan je verschillende dingen om te controleren of uw computer is geïnfecteerd.

Instructies

1

Installeer een antivirusprogramma. Verschillende antivirusprogramma's vindt u in de markt die bieden gratis downloads en gratis updates. Volgens ITWorld.com betreft zijn enkele van de vertrouwde merken AVG, Norton en Avast. Kies een van deze en installeer het op uw computer.

2

Scan uw computer met het antivirusprogramma dat u in stap 1 hebt geïnstalleerd. Het programma moet zitten kundig voor zeggen u als uw systeem is besmet met een computervirus. Start het proces ten minste twee keer per week om uw XP veilig te stellen.

3

De algemene snelheid van Windows XP controleren. Als XP langer duurde dan gebruikelijk om volledige eenvoudige taken neemt, met inbegrip van mappen te openen of het lanceren van de \"Start\" menu, dan kans is uw computer is geïnfecteerd met een virus of zelfs meerdere virussen.

4

Controleer om te zien als XP is crashen of vaak bevriezen. Een van de belangrijkste redenen achter een computer bevriezen up is virusinfectie.

5

Controleer om te zien als het geheugen van uw harde schijf is aanzienlijk dat minder dan het zou moeten zijn. Druk op de \"Start\" knop en selecteer \"All programma's. \" Klik op \"My Computer. \" met de rechtermuisknop op de \"C:\ drive\" en selecteer \"Properties.\" Neem een kijkje op het cirkeldiagram om te controleren de verhouding van de gebruikte en vrije ruimte. Als de gebruikte ruimte gebied aanzienlijk groter is lijkt dan wat je zou verwachten, dan is kans dat het is een virusprobleem. Uw antivirus onmiddellijk uitvoeren.

6

Zoekt u de bestanden met de extensie van een bijlage die u onlangs geopend. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer \"Properties.\" als u een dubbele bestanden met de extensie, dan is het een virusprobleem zou kunnen zijn.

7

Kijk voor ongewone foutberichten weergegeven. Het is ook een indicatie van virusinfectie op Windows XP.