Hoe om te controleren van beveiligingsinstellingen voor draadloze LAN

Draadloze beveiliging op een lokaal gebiedsnetwerk (LAN) voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot uw draadloze netwerk, het delen van uw Internet-verbinding of het gebruik van netwerkbronnen, zoals gedeelde bestanden en mappen. Een draadloos netwerk heeft de optie van het gebruik van verscheidene verschillende veiligheidsnormen, zoals WEP, WPA of WPA2 voor het coderen van de gegevens op het netwerk. Als een draadloos netwerk niet een veiligheidsnorm geactiveerd hoeft, kan iedereen verbinding met uw netwerk.

Instructies

1

Klik op het draadloze netwerkpictogram in uw Dienblad van het systeem verbinden met het netwerk, als uw computer niet al is aangesloten. Kies naam van het netwerk uit de lijst met draadloze netwerken en klik op "Connect".

2

Open uw webbrowser. Typ het IP-adres voor uw router in de adresbalk. Druk op "Enter". Als u uw routers IP-adres niet weet, zijn sommige gemeenschappelijke adressen 192.168.2.1 voor Belkin routers en 192.168.1.1 voor Linksys routers.

3

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de router. U hebt gemaakt een aangepaste login voor de router of de router heeft nog steeds de standaard login.

4

Klik op de sectie met het label "Wireless". Als u een sectie speciaal niet ziet met de naam "Wireless," voor een soortgelijk gebied verwijzen naar draadloze verbindingen of draadloze netwerken. Elk merk van de router heeft een verschillende bedieningspaneel, zodat u kan nodig zijn om door verschillende opties te klikken.

5

Ga in de sectie beveiliging van de draadloze of tab. Het regelpaneel is het type draadloze beveiliging die momenteel worden gebruikt door de router. U kunt uw beveiligingsinstellingen, zoals het wijzigen van het type of netwerk beveiligingssleutel, in deze sectie aanpassen.