Hoe om te controleren het inktniveau van een Epson Inkjet Printer

Controle op de inkt in een Epson kan inkjetprinter worden gedaan zonder te verwijderen van de inktcartridges. Deze methode werkt op zowel zwart-wit als kleur inkjetprinters. Controleren van het niveau van inkt kunt u plannen bij het kopen van nieuwe cartridges.

Instructies

1

De Epson StatusMonitor software installeren. Dit programma komt op de CD die bij de printer geleverd. Het kan ook worden gedownload vanaf de website van Epson.

2

Open het programma van de Epson StatusMonitor in elke toepassing (zoals tekstverwerking, spreadsheets of webbrowsers) die u kunt afdrukken. Klik op het tabblad "Bestand" menu in de bar van de controle van de toepassing.

3

Selecteer afdrukken of pagina-instelling in het menu "Bestand". Een dialoogvenster wordt geopend. In dat vak, klikt u op het pictogram "StatusMonitor", die wordt geopend in het dialoogvenster "Epson StatusMonitor". Ook, kunt u klikken op het pictogram "Utility" en vervolgens op de knop "Epson StatusMonitor" van het dialoogvenster "Hulpprogramma".

4

Klik op de "Update" knop om de weergave bijwerken (als u dat deze niveaus kloppen denkt) wanneer het dialoogvenster "Epson StatusMonitor" de relatieve inktniveaus voor elke cartridge in de printer toont.

5

Ga terug naar het dialoogvenster 'Afdrukken' om te veranderen de manier waarop dat het StatusMonitor hulpprogramma uw printer en inkt niveaus controleert. Klik nogmaals op de "Utility" knop.

6

Klik op de knop "Configuratie" in het dialoogvenster "Hulpprogramma". Het dialoogvenster openen "Configuration" laat je aanpassen zoals inkt niveau waarschuwingen en inkt niveau controle vóór elke afdrukken.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de nieuwste stuurprogramma's voor je printer is geïnstalleerd.
  • Inktcartridges niet wijzigen zonder het lezen van de handleiding van uw printer.
  • Probeer niet te installeren niet onverenigbaar inkjet cartridges in uw printer.