Hoe om te controleren de polariteit van een-48 Vdc voedingComputers en communicatie apparatuur gebruiken vaak een-48 volt DC (gelijkstroom) voeding, en polariteit is belangrijk. Digitale multimeters en oscilloscopen zijn de meest voorkomende middelen voor het bepalen van een voeding polariteit. Oscilloscopen zijn dure gereedschappen meestal niet gevonden in de gemiddelde werkplaats. Digitale multimeters (universeelmeters), echter zeer gemeenschappelijke instrumenten zijn geworden en zijn minder duur.

Instructies

1

Steek de voeding in een recipiƫnt muur maar laat de aan-uitknop uitgeschakeld. Stel de digitale multimeter op de tafel naast de voeding.

2

Raadpleeg de handleiding die bij de digitale multimeter om te bepalen hoe u de digitale multimeter voor het meten van DC spanning is geleverd. Zodra de meter is ingesteld, schakelt u de multimeter.

3

Zoek de grond (negatieve) terminal en de-48 volt-terminal op de voeding. Schakel de voeding. Neem de zwarte sonde van de multimeter en raken de grond terminal van de voeding. Neem de rode (positief) sonde en raken de-48 volt terminal.

4

De lezingen op de multimeter controleren. De meter moet lezen-48 volt of zeer dichtbij.