Hoe om te controleren de inhoud van een ISO-bestand in Windows

ISO-bestanden zijn van het primaire bestandstype gebruikt door cd-rom's, maar af en toe bij het downloaden van bepaalde computerprogramma's of besturingssystemen worden gebruikt. Het openen van een ISO-bestand meestal vereist dat u een programma downloaden, zodat uw computer kan lezen en de gegevens weergeven die het ISO-bestand bevat. Nadat u het programma hebt gedownload, duurt het ISO-bestand openen in Windows, zodat u de inhoud ervan controleren kunt slechts een paar minuten.

Instructies

Met behulp van WinRAR

1

Download WinRAR door kopiëren en plakken van het volgende adres in uw webbrowser:

http://www.rarlab.com/download.htm

Selecteert u het 32-bits of 64-bits WinRAR programma afhankelijk van de versie van Windows u hebt geïnstalleerd op uw computer. Deze twee versies worden weergegeven als blauwe links aan de bovenkant van de pagina.

2

Installeren WinRAR op uw computer door het uitvoeren van het installatieprogramma van WinRAR, die op .exe eindigen zal.

Tijdens de installatie, plaats een vinkje in het vakje "ISO".

3

WinRAR opent nadat het is geïnstalleerd door te klikken op de WinRAR-pictogram op het bureaublad of het Dienblad van het systeem.

4

Selecteer 'bestand' en kies 'openen'. Selecteer het ISO-bestand moet worden geopend.

5

Het ISO-bestand zal onmiddellijk worden weergegeven en de inhoud beschikbaar voor weergave gemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • Andere programma's kunnen ook worden gebruikt om ISO bestanden te openen. Naast WinRAR zijn Daemon Tools, virtuele CD-ROM het Configuratiescherm van Microsoft en Magic ISO andere programma's die vaak worden gebruikt om ISO bestanden te openen.