Hoe om spellen te maken in PowerPoint

Hoe om spellen te maken in PowerPoint


PowerPoint is een presentatie-software gemaakt door Microsoft. Het primaire gebruik van de software is voor zakelijke presentaties. Gebruikers maken tekst, grafieken, grafieken en illustraties voor rapporten en andere zakelijke materialen. Volgens Microsoft is het ook mogelijk om films en foto's te nemen. Hoewel PowerPoint geen spel-ontwerp software is, maken sommige gebruikers games mee. De spelletjes zijn niet zo geavanceerd als die zijn gemaakt met spel-ontwerpsoftware; eenvoudige games zijn echter relatief gemakkelijk te maken.

Instructies

1

Bepalen welk type van spel te maken. PowerPoint games en game sjablonen websites hebben een aantal voorbeelden. Ervaren gebruikers van PowerPoint kunnen maken meer ingewikkelde spellen. Beginners moeten Houd het simpel. Voor deze how-to maakt u een quiz spel. Deze instructies werken met alle versies van PowerPoint.

2

Denk aan vijf vragen in de quiz te nemen. Kies vragen die één juist antwoord hebben. Kies vijf beelden te gaan samen met uw vragen. PowerPoint wordt geleverd met een selectie van illustraties voor u te gebruiken. U kunt ook foto's die u hebt opgeslagen op uw computer.

3

Open PowerPoint en maak een lege presentatie door te klikken op de "Office" knop bovenaan links, vervolgens "New". Dubbelklik op "Lege presentatie." In het vak werkbalk 'Dia's ', klik op "Layout", en kies vervolgens "Alleen titel." Typ uw eerste vraag in het vak "Klikken als u wilt toevoegen van de titel". Een afbeelding toevoegen aan de dia door te kiezen uit de werkbalk "invoegen" en selecteert "Afbeelding" of "Clip Art."

4

Klik op 'Insert' in het bovenste menu, en selecteer vervolgens "Tekstvak" in het vak werkbalk "Tekst". Klik en sleep onder de afbeelding om te tekenen van twee tekstvakken. Voer een antwoord in elk tekstvak. Zorg ervoor dat slechts één antwoord juist is.

5

Klik op "Home" in het bovenste menu. Klik op "Nieuwe Slide" op de werkbalk en twee nieuwe dia's invoegen. Een dia wordt weergegeven op het scherm wanneer de speler de vraag goed beantwoordt. De andere dia wordt weergegeven wanneer de speler onjuist beantwoordt. Typ een bericht naar de juiste dia die aangeeft of de speler goed of fout is.

6

Terug naar de dia met de vraag en de twee antwoorden. Klik met de rechtermuisknop op het tekstvak met het foute antwoord en kies "Actie-instellingen." Kies de "Muisklik" optie in het dialoogvenster actie-instellingen. Een drop-down menu verschijnt.

7

Kies "Hyperlink To" en vervolgens koos "Dia." Link naar de dia die aangeeft dat het antwoord klopt. Herhaal dit proces voor het tekstvak waarin het juiste antwoord. Koppelen aan de dia die aangeeft dat het antwoord juist is. Als spelers op de tekstvakken, wordt de dia weergegeven naar welke dia u gekoppeld aan.

8

Herhaal de bovenstaande stappen voor elke vraag in de quiz. Ook een link op elke "juiste antwoord" dia die naar de volgende vraag gaat. U kunt ook het opnemen van een link terug naar de oorspronkelijke vraag dia op elke dia "onjuist antwoord". Doe dit door de actie-instellingen hyperlink stap te herhalen.

9

Sparen uw spel. U kunt nu weergeven op het scherm als u zou een PowerPoint-presentatie.

Tips & waarschuwingen

  • Maak eenvoudige games om te beginnen.