Hoe meerdere Computers toegang tot het Internet via een enkele verbinding?

Hoe meerdere Computers toegang tot het Internet via een enkele verbinding?

Achtergrondinformatie

Hoe meerdere Computers toegang tot het Internet via een enkele verbinding?


Om volledig te begrijpen hoe meerdere computers toegang tot het Internet via één verbinding, moet een goed begrip van de werking van een netwerk voorop staan. Alle computers met elkaar verbonden in een gebied (binnen een huis of kantoor gebouw) bestaat uit een LAN-netwerk of LAN. De LAN-computers verbinding maken met een apparaat waarmee deze computers kunnen communiceren met elkaar--meestal een switch. De schakeloptie wordt ook aangesloten op een apparaat genaamd een router wordt de LAN verbonden met een ander netwerk die zich niet lokaal. Met de meeste thuisnetwerken en kleine zakelijke toepassingen zijn de router en de schakelaar in hetzelfde apparaat.

Elk apparaat dat is aangesloten op de switch heeft een IP-adres dat de locatie kan vastleggen. De router heeft twee IP-adressen, één voor het LAN en één voor het andere netwerk die het verbindt met. Die andere netwerkrouter verbindt met andere netwerken, die verbinden met anderen, waardoor het web van netwerken en met computers die wij noemen het Internet.

Oprichting van een pakje

Hoe meerdere Computers toegang tot het Internet via een enkele verbinding?


Wanneer een computer wil om gegevens te verzenden via het netwerk met verbindt, creëert het een pakje. Dit pakket bevat informatie over waar de gegevens gaat en waar het vandaan, net als het adres en een retouradres op een stuk van de post. Aangezien het pakket wordt verzonden voor toegang tot het Internet, hecht een stukje van de gegevens genoemd de header aan het pakket dat de schakelaar vertelt te sturen naar de router of gateway. De router leest dat het pakket Internet-gebonden is en het op de lijn met het andere netwerk zet, waar de andere routers in het Web verzenden het pakket aan het juiste adres. Op hetzelfde moment, de router maakt een notitie van de verzendende lokaal IP-adres en zet deze informatie in de NAT-tabel.

NAT

De tabel Network Address Translation, of NAT, is een lijst met computers in het LAN, en waar ze zijn. Als het pakket is gerouteerd naar het andere netwerk, draagt de router zorg van een header die komt overeen met de vermelding van de PC in de NAT-tabel. Voor apparaten buiten de LAN lijkt het alsof alle pakketten door de router zijn gemaakt. Wanneer de ontvangende computer stuurt een antwoord, die header is bevat in het adres. Wanneer het retour pakket de router bereikt, de header-informatie wordt gelezen, en de juiste PC ontvangt het retour pakket. De meer apparaten in het LAN, hoe groter de NAT-tabel.